Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (4/3/2003) Μέρος 1

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 21:00
A- A A+

ΔΙΚΗ 17Ν

ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2003

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 9:06

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

09:00 – 11:00

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πρόβλημα μικροφώνου

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: (Αρχικά πρόβλημα μικροφώνου) Κατηγορώ τους Χριστόδουλο Ξηρό, Σάββα Ξηρό, Δημήτριο Κουφοντίνα, Βασίλειο Τζωρτζάτο και Πάτροκλο Τσελέντη ως υπαιτίους ότι ??.το οποίο έφερε συμβατικές πινακίδες με αριθμό ΥΑΝ 1727, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη το παραπάνω παγιδευμένο αυτοκίνητο και το αυτοκίνητο του Ουίλλιαμ Λορντίν, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα παρακείμενα ακίνητα των οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες σε ακτίνα 200 μ. από το σημείο της έκρηξης καθώς και σταθμευμένα και διερχόμενα αυτοκίνητα και κίνδυνος για ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Ουίλλιαμ Έντουαρντ Λορντίν, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα εξαιτίας της έκρηξης αυτής, υποστάς διάρρηξη των οστών του κρανίου μετά συντριπτικού κατάγματος στις άκρες αυτού και?? της εγκεφαλικής ουσίας και αποκοπή της κεφαλής του. Και απεβίωσε εξαιτίας του τραυματισμού του αυτού, ως μόνης ενεργού αιτίας. Τραυματίστηκε δε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο οποίος υπέστη ελαφρόν τραυματισμό από θραύσματα υαλοπινάκων.

Στον ίδιο τόπο και χρόνο, με πρόθεση σκότωσε άλλον και συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με πρόθεση να σκοτώσει τον Ουίλλιαμ Έντουαρντ Λορντίν, με πρόθεση προκάλεσε έκρηξη με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα και να αποβιώσει αυτός εξαιτίας του τραυματισμού του αυτού ως μόνης ενεργού αιτίας.

Στον ίδιο τόπο και χρόνο, οι κατηγορούμενοι Σάββας Ξηρός, Δημήτριος Κουφοντίνας, Βασίλειος Τζωρτζάτος και Πάτροκλος Τσελέντης, παρέσχον στον αυτουργό Χριστόδουλο Ξηρό εν ψυχρώ, πριν και κατά την εκτέλεση?? Συνισταμένης το ότι τελώντας εν γνώσει για την από αυτόν εκτέλεση των αδίκων αυτών πράξεών του και θέλοντας να συμβάλλει στην εκτέλεση αυτών, ο εξ αυτών Βασίλειος Τζωρτζάτος, προέβη κατά τις αμέσως προηγούμενες των πράξεων αυτών ημέρες, στην τοποθέτηση των εκρηκτικών υλών εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου και στην σύνδεση αυτών με τον μηχανισμό πυροδοτήσεως και στη συνέχεια τοποθέτησε το αυτοκίνητο αυτό στο παραπάνω προεπιλεγέν σημείο την προηγουμένη της πράξης ημέρα.

Επιπλέον δε, το πρωί της ημέρας της πράξης, μετέφερε και άφησε σε προκαθορισμένο σημείο πλησίον του τόπου των εγκλημάτων, την ΟΑ 647 μοτοσικλέτα, η οποία ήταν κλεμμένη, για να εξασφαλίσει την ασφαλή απομάκρυνση αυτού από τον τόπο των εγκλημάτων, παρέμενε στον τόπο καθώς και οι λοιποί συνεργοί, οι οποίοι επίσης μετέβησαν εκεί και?? μέχρι την αποπεράτωσή τους και επιτηρώντας τον γύρω χώρο για να του παράσχουν βοήθεια, αν χρειαζόταν προς τούτο, για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμπόδισής του, παρέχοντας έτσι σε αυτόν με τον τρόπο αυτόν και ψυχική συνδρομή.

Κατηγορώ επίσης τους: Δημήτριο Κουφοντίνα, Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Βασίλειο Τζωρτζάτο, Πάτροκλο Τσελέντη, Κωνσταντίνο Καρατσώλη και Ηρακλή Κωστάρη ως υπαιτίους στο ότι: Στο Βύρωνα Αττικής, στις 13-8-1988 και περί ώραν 16:10, ενεργώντας από κοινού με άλλους, με σωματική βία εναντίον προσώπου και με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής, αφαίρεσαν από άλλον ξένο ολικά κινητό πράγμα με σκοπό να το οικειοποιηθούν παράνομα.

Συγκεκριμένα: Στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο εισέβαλλαν ένοπλοι στο επί της οδού Καλλιπόλεως και Αλατσάτων, ΙΒ’ Αστυνομικό Τμήμα Αθηνών της παραπάνω περιοχής, του Βύρωνα δηλαδή, και απειλώντας με τα όπλα τους, πιστόλια και περίστροφα τους εκεί ευρισκομένους αστυνομικούς Εμμανουήλ Ζερβογιαννάκη, Νίκη Βεργή, Κωνσταντίνο Καζά και Βασίλειο Σκολίνη, ότι θα τους σκοτώσουν, και ασκώντας και σωματική βία κατά της Νίκης Βεργή, την οποία χτύπησαν στο πρόσωπο και την τραυμάτισαν καθώς και κατά των λοιπών αστυνομικών τους οποίους αφόπλισαν, τους έδεσαν και τους κλείδωσαν στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος.

Αφαίρεσαν τα ευρισκόμενα στην κατοχή τους δύο περίστροφα με αριθμούς 11942 και 119014 τύπου Smith και Welson 38mm με πέντε φυσίγγια το καθένα, δύο αυτόματα όπλα ΜΡ5, με αριθμούς C-234062 και C-234064 και δύο γεμιστήρες με 18 φυσίγγια ο καθένας, δύο μακρίκανα αυτόματα όπλα G3 με αριθμούς 18C212 και 18C216 και δύο γεμιστήρες με 10 φυσίγγια ο καθένας, 6 φορητούς ασυρμάτους, 16 σφραγίδες, 11 υπηρεσιακούς φακέλους, εκ των οποίων 6 αφορούσαν υπηρεσιακά έγγραφα και 5 αφορούσαν δικογραφίες, που όλα ανήκαν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου, καθώς και 11 σφραγίδες, οι οποίες ανήκαν στην κυριότητα των αστυνομικών Δημητρίου Κιούση, Δημητρίου Πράττα, Μαρίας Γκίνη, Δημητρίου Σερπάνου, Κωνσταντίνου Καζά, Θωμά Βαϊτση, Νικολάου Κοντομίσθιου, Κωνσταντίνου Κραγιαννοπούλου, Γεωργίου Παπαδάκη, Νίκης Βεργή και Θεοδοσίου Κατσιμπάρδη, δύο στολές αστυνομικών, 5 πηλίκια αστυνομικών, ένα ζεύγος χειροπέδες, ένα ταμπόν με μελάνι, ένα κλειδί αυτοκινήτου, που όλα ανήκαν στους παραπάνω αστυνομικούς, με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα.

Κατηγορώ επίσης τους: Δημήτριο Κουφοντίνα και Βασίλειο Τζωρτζάτο ως υπαιτίους στο ότι: Στου Ζωγράφου Αττικής στις 10-1-1989 και περί ώρα 8:15, ενεργώντας από κοινού και με πρόθεση ενδεχόμενου δόλου, σκότωσαν άνθρωπο.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και σκοπεύοντας να πλήξουν τον Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Ανδρουλιδάκη, αν και γνώριζαν ότι ήταν ενδεχόμενο πιθανό να προκαλέσουν τον θάνατό του, εν τούτοις αποδέχθηκαν το θανατηφόρο αυτό αποτέλεσμα και πυροβόλησαν επανειλημμένα εναντίον του με πιστόλια σε διάφορα μέρη του σώματός του, την στιγμή κατά την οποία αυτός εισήλθε στο αυτοκίνητό του το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Γιαννοπούλου, στο ύψος του οικοδομικού αριθμού 2, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά στο αριστερό και στο δεξιό σκέλος και δη στο δεξιό γόνατο, στο αριστερό μηριαίο οστούν και στον αριστερό μηρό και στον παράμεσο δάκτυλο της αριστεράς χειρός. Και εξαιτίας του τραυματισμού του αυτού ως μόνης ενεργού αιτίας, επήλθεν ο θάνατός του τον οποίο είχαν αποδεχθεί.

Κατά τον ίδιο παραπάνω τόπο και χρόνο ο κατηγορούμενος Κωνσταντίνος Τέλιος με πρόθεση παρέσχε συνδρομή πριν και κατά στους συγκατηγορουμένους του Κουφοντίνα και Τζωρτζάτο. Συνισταμένης ότι τελώντας εν γνώσει για την από αυτούς εκτέλεση της άδικης αυτής πράξης τους και θέλοντας να συμβάλλει στην εκτέλεση αυτής από αυτούς, μετέβη μαζί τους ένοπλος με πιστόλι στον τόπο του εγκλήματος και τους ενεθάρρυνε στην εκτέλεσή τους, παραμένοντας πλησίον τους μέχρι την αποπεράτωσή τους και επιτηρώντας τον γύρω χώρο για να τους παράσχει βοήθεια αν χρειαζόταν προς τούτο, για να αποτρέψει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμπόδισής τους και για να τους εξασφαλίσει την ασφαλή απομάκρυνσή τους, ασκών ούτω εις αυτούς και μυϊκή συνδρομή.

Επίσης οι κατηγορούμενοι Σάββας Ξηρός και Δημήτριος Κουφοντίνας στις 18-1-1989 και περί ώραν 20:00, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσουν κακούργημα, ο Σάββας Ξηρός επεχείρησε πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτελέσεως αυτού, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την εκτέλεσή του, για λόγους εξωτερικούς και ανεξαρτήτους της θελήσεώς του.

Και συγκεκριμένα: Στον παραπάνω τόπο και χρόνο, τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έχοντας αποφασίσει να προκαλέσει στον Παναγιώτη Ταρασουλέα βαριές σωματικές βλάβες που γνώριζε ότι ήταν ενδεχόμενο να του επιφέρουν τον θάνατο, εν τούτοις αποδέχθηκε το θανατηφόρο αυτό αποτέλεσμα και αφού τον πλησίασε τη στιγμή κατά την οποία αυτός, το θύμα δηλαδή είχεν εξέλθει της οικίας του και τοποθετούσε πράγματα στο ΥΥΕ 5081 ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο επί της οδού Ανθέων στο ύψος του οικοδομικού αριθμού 25, τον πυροβόλησε με πιστόλι τρεις φορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρό στο δεξιό γόνατο, στο δεξιό μηρό και στην εσωτερική επιφάνεια των δύο μηρών που ήταν ενδεχόμενο να προκαλέσει τον θάνατό του, τον οποίο αποδέχθηκε.

Πλην όμως δεν επήλθε, για λόγους εξωτερικούς και ανεξαρτήτους της θελήσεώς του, γιατί το θύμα δεν τραυματίστηκε σε καίρια μέλη του σώματός του και γιατί έτυχε εγκαίρως και αποτελεσματικής ιατρικής βοηθείας, εξαιτίας της οποίας και διασώθηκε.

Στον ίδιο τόπο και χρόνο, ο Δημήτριος Κουφοντίνας με πρόθεση παρέσχε στον αυτουργό αυτόν, πριν και κατά την εκτέλεση της πράξης του αυτής, συνδρομή. Συνισταμένης ότι, τελώντας εν γνώσει για την από αυτόν εκτέλεση της άδικης αυτής πράξης του και θέλοντας να συμβάλλει στην εκτέλεση αυτής από αυτόν, μετέβη μαζί του ένοπλος με πιστόλι στον τόπο του εγκλήματος και τον ενεθάρρυνε στην εκτέλεση αυτού, παραμένοντας πλησίον του μέχρι την αποπεράτωσή του και επιτηρώντας τον γύρω χώρο για να του παράσχει βοήθεια αν χρειαζόταν, για να αποτρέψει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμπόδισής του και για να του εξασφαλίσει την ασφαλή απομάκρυνσή του, παρέχοντας έτσι σε αυτόν, με τον τρόπο αυτό, ψυχική συνδρομή.

Επίσης οι κατηγορούμενοι Δημήτριος Κουφοντίνας και Θωμάς Σερίφης, στους παρακάτω αναφερομένους τόπους και χρόνους, με περισσότερες πράξεις τους τέλεσαν περισσότερα από ένα εγκλήματα, που τιμωρούνται κατά το νόμο με φυσικές της ελευθερίας ποινές και χρηματική ποινή ειδικότερα.

Α. Στην Αθήνα, στην περιοχή Κολωνακίου, στις 22-2-1989 και περί ώραν 19:38, συνεργώντας από κοινού με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη με την χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα: Στον παραπάνω τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη ενός αυτοσχεδίου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο τοποθέτησαν στη θύρα της εισόδου του επί της οδού Λουκιανού 1 διαμερίσματος, ιδιοκτησίας πρώην Αριστείδη Κατσάμπα και ήδη Παπαγεωργίου, που βρισκόταν στον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής, κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη:

Στο παραπάνω διαμέρισμα, του οποίου καταστράφηκε η πόρτα, στα διαμερίσματα ιδιοκτησίας Ευριδίκης Γαδοπούλου, Γεωργίου Ψάχου και Χριστίνας Ρηού, τον οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες καθώς και κίνδυνος για τους ευρισκομένους εντός του παραπάνω κτιρίου ανθρώπους.

Β. Στα Βριλήσσια Αττικής στις 22-2-1989 και περί ώραν 23:57, ενεργώντας πάντοτε από κοινού και με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, στο παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη ενός αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο τοποθέτησαν στο εξωτερικό μέρος της πόρτας του εξώστη, του υπερυψωμένου ισογείου μονοκατοικίας ευρισκομένης στην οδό Πίνδου και Γράμμου, ιδιοκτησίας Γεωργίου Κατσιμίχα, με αποτέλεσμα να προκύψει εξ αυτής της έκρηξης κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη στην παραπάνω μονοκατοικία, της οποίας καταστράφηκαν η πόρτα, η επίπλωση της κουζίνας και τα φωτιστικά της, οι υαλοπίνακες του παραθύρου της κουζίνας και τριών θυρών και το κιγκλίδωμα της βεράντας, σε παρακείμενη μονοκατοικία επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 63 και σε παρακείμενο διαμέρισμα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 68, των οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες, καθώς και κίνδυνος για τους ευρισκομένους εντός των παραπάνω κτιρίων ανθρώπους μεταξύ των οποίων ήταν οι: Μαρία Παγουράτου και Χρήστος Αποστολόπουλος.

Γ. Στο Γαλάτσι, στις 23-2-1989 και περί ώραν 00:20, ενεργώντας από κοινού και με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, από κοινού και με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού τον οποίον τοποθέτησαν στο εσωτερικό του υπογείου της επί της οδού Παπάγου 7 μονοκατοικίας, ιδιοκτησίας Γεωργίου Βαγιουλάκη, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη στην παραπάνω μονοκατοικία, της οποίας καταστράφηκαν η πόρτα και το παράθυρο του υπογείου και μέρος των εξωτερικών επιχρισμάτων και στο επί της οδού Αριστοφάνους 6 διαμέρισμα του 1ου ορόφου διωρόφου οικοδομής, του οποίου καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες καθώς και κίνδυνος για τους ευρισκομένους εντός του τελευταίου κτιρίου ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Σπυρίδων Λιβαθηνός.

Κατηγορώ επίσης τους: Σάββα Ξηρό, Χριστόδουλο Ξηρό, Δημήτριο Κουφοντίνα και Βασίλειο Τζωρτζάτο ως υπαιτίους του ότι ο Σάββας Ξηρός στην Φιλοθέη Αττικής στις 8-5-1989 και περί ώρα 09.35 με μία πράξη του, τέλεσε περισσότερο από ένα εγκλήματα που τιμωρούνται κατά νόμο με θετικές της ελευθερίας ποινές και χρηματική ποινή.

Ειδικότερα στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, με πρόθεση προξένησε έκρηξη με την χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία προκλήθηκε σωματική βλάβη σε τρίτους και κίνδυνο σε ξένα πράγματα. Συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο με πρόθεση προξένησε έκρηξη με την πυροδότηση από απόσταση εκρηκτικών υλών, οι οποίες είχαν τοποθετηθεί μέσα στο ΤΝ 2434 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο τύπου TOYOTA COROLLA ιδιοκτησίας Γεωργίου Παπασταμάτη, το οποίο ήταν κλεμμένο και το οποίο τοποθετήθηκε επί της οδού Σταδίου στο ύψος του οικοδομικού αριθμού 7 αυτής, την στιγμή κατά την οποία διερχόταν πλησίον αυτού, το ΥΑΑ 1792 αυτοκίνητο του τύπου BMW 520 στο οποίο επέβαιναν ο Γεώργιος Πέτσος, ο Ιωάννης Καραχάλιος και ο Χριστόφορος Σαββάκης με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής, κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Και δη στο παραπάνω παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Γεώργιος Πέτσος και οι συνοδοί του, το οποίο έπαθε εκτεταμένες ζημιές στο αμάξωμα, σε διερχόμενα και σταθμευμένα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων ήταν τα ΙΙ 98276 και ΥΥ 7482 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, των οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες και ΤΕΗ 6646 και ΝΕ 2441 Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία καταστράφησαν ολοσχερώς, καθώς και σε μία κολόνα της ΔΕΗ, η οποία κι εκείνη καταστράφηκε και κίνδυνος για τους παραπάνω επιβάτες του αυτοκινήτου και για τους διερχόμενους πεζούς, εκ των οποίων υπέστησαν σωματικές βλάβες όλοι οι παραπάνω επιβάτες του αυτοκινήτου και δη:

Ο Γεώργιος Πέτσος θλαστικά τραύματα δεξιάς παρειάς και υπογναθίου κόρας, πολλαπλά τραύματα κεφαλής, άνω τμήματος του θώρακος και άνω άκρως.

Ο Ιωάννης Καραχάλιος αμυχές προσώπου και τραύματα ράχεως ρινός, αριστερού μηρού, κερατοειδούς και επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού και ο Χριστόφορος Σαββάκης εκδορές στα πόδια.

Β) Στον ίδιο τόπο και χρόνο έχοντας αποφασίσει να εκτελέσει κακουργήματα επεχείρησε πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτελέσεως αυτών, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την εκτέλεσή τους για λόγους εξωτερικούς και ανεξαρτήτως της θελήσεώς του.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο έχοντας αποφασίσει τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσει τους επιβάτες του προαναφερθέντος αυτοκινήτου Γεώργιο Πέτσο, Ιωάννη Καραχάλιο και Χριστόφορο Σαββάκη με πρόθεση να τους σκοτώσει προξένησε έκρηξη με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει κατά τα αμέσως ανωτέρω εκτεθέντα.

Όμως απέτυχε στην προσπάθειά του να τους σκοτώσει για λόγους εξωτερικούς και να ανεξαρτήτως της θελήσεώς του, επειδή λόγω της κινήσεως και της θέσεως του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν αυτοί κατά την στιγμή της έκρηξης και της δυσχερής κατασκευής του, του αυτοκινήτου δεν επέφερε αυτή η έκρηξη το θανατηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο επεδίωκε.

Στο ίδιο παραπάνω τόπο και χρόνο οι κατηγορούμενοι Χριστόδουλος Ξηρός, Δημήτριος Κουφοντίνας και Βασίλειος Τζωρτζάτος με πρόθεση παρέσχον στον αυτουργό Σάββα Ξηρό, τον φυσικό αυτουργό Σάββα Ξηρό συνδρομή πριν και κατά την εκτέλεση των πράξεών του συνισταμένης στο ότι: τελώντας εν γνώσει για την από αυτών εκτέλεση των αδίκων πράξεών του και θέλοντας να συμβάλλουν στην εκτέλεση από αυτόν, ο εξ αυτών Βασίλειος Τζωρτζάτος, προέβη αφενός μεν στην παρακολούθηση κατά τις προηγούμενες τις ημέρες των κινήσεων του Γεωργίου Πέτσου και των καθημερινών μετακινήσεών του, με το παραπάνω αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, αφετέρου δε στην τοποθέτηση των εκρηκτικών υλών εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου και στην σύνδεση αυτών με μηχανισμό πυροδοτήσεως και στην συνέχεια οδήγησε και τοποθέτησε το αυτοκίνητο αυτό, στο παραπάνω προεπιλογέν σημείο την προηγουμένη των πράξεων ημέρα.

Επιπλέον δε αυτός καθώς και οι λοιποί συγκατηγορούμενοί του, συνεργοί Χριστόδουλος Ξηρός και Δημήτριος Κουφοντίνας παρέμειναν στον τόπο των εγκλημάτων και τον ενθάρρυναν στην εκτέλεση αυτών παραμένοντας πλησίον του μέχρι την αποπεράτωσή τους και επιτηρώντας τον γύρω χώρο για να του παράσχουν βοήθεια αν χρειαζόταν προς τούτο για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμπόδισής του και για να του εξασφαλίσουν την ασφαλή απομάκρυνσή του παράσχοντες ούτω εις αυτόν με τον τρόπο αυτό και ψυχική συνδρομή.

Κατηγορώ επίσης τον Δημήτριο Κουφοντίνα, Ηρακλή Κωστάρη, Σάββα Ξηρό, Βασίλειο Τζωρτζάτο και Αλέξανδρο Γιωτόπουλο ως υπαιτίους στο ότι: στην Αθήνα, οι εξ αυτών Δημήτριος Κουφοντίνας και Ηρακλής Κωστάρης στην Αθήνα στις 26-9-1989 και περί ώρα 07.55 ενεργώντας από κοινού και με πρόθεση σκότωσαν άλλον.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο και ενεργώντας από κοινού και τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πρόθεση να σκοτώσουν τον Παύλο Μπακογιάννη πυροβόλησαν επανειλημμένα εναντίον του με πιστόλια σε διάφορα μέρη του σώματός του, την στιγμή κατά την οποία εκείνος είχε εισέλθει στην είσοδο της επί της οδού Ομήρου 35 πολυκατοικίας στην οποία είχε το γραφείο του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα στην αριστερά υπερακάμπτιο χώρα στην προσθία αριστερά μασχαλιαία γραμμή του θωρακικού τοιχώματος, στην έξω επιφάνεια της βάσης του αριστερού ημιθωρακίου επί της έξω κλειδικής γραμμής αντιστοίχως προς το 10ο αριστερό μεσοπλεύριο διάστημα και στον δεξιό γλούτο και να αποβιώσει αυτός εξαιτίας του τραυματισμού του αυτού ως μόνης ενεργού αιτίας.

Κατά τον αυτόν ως άνω τόπο και χρόνο οι κατηγορούμενοι Σάββας Ξηρός και Βασίλειος Τζωρτζάτος τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με πρόθεση παρέσχον στους προαναφερθέντες συναυτουργούς πριν και κατά την εκτέλεση της πράξης τους αυτής, συνδρομή η οποία συνήφθη στο ότι:

Τελώντας εν γνώσει για την από αυτούς, τους συναυτουργούς δηλαδή, εκτέλεση της άδικης αυτής πράξης τους και θέλοντας να συμβάλλουν στην εκτέλεση αυτής από αυτούς μετέβησαν μαζί τους ένοπλοι, με πιστόλια στον προεπιλεγέντα τόπο τους εγκλήματος και ανέμεναν ο μεν Σάββας Ξηρός στο πεζοδρόμιο, απέναντι από την είσοδο της πολυκατοικίας που βρισκόταν επί της οδού Ομήρου 35, στην οποία είχε το γραφείο του ο Παύλος Μπακογιάννης και ειδοποίησε τους συγκατηγορουμένους του, οι οποίοι ανέμεναν για να τον σκοτώσουν με νεύμα για την προσέγγιση αυτού και για την συνοδεία του ή μη από άλλα πρόσωπα όπως είχαν προσυνεννοηθεί.

Ο δε Βασίλειος Τζωρτζάτος ανέμενε εντός του ΥΤ 4821 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκινήτου το οποίο ήταν κλεμμένο για να τους εξασφαλίσει την ασφαλή απομάκρυνσή τους και επιπλέον τους ενεθάρρυναν στην εκτέλεση του εγκλήματος παραμένοντας εκεί πλησίον τους μέχρι την αποπεράτωσή του και επιτηρώντας τον γύρω χώρο για να του παράσχουν βοήθεια αν χρειαζόταν ως τούτο και για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμπόδισής τους και για να τους εξασφαλίσουν την ασφαλή απομάκρυνσή τους, παρέχοντας έτσι σε αυτούς με τον τρόπο αυτό και ψυχική συνδρομή.

Οι κατηγορούμενοι Δημήτριος Κουφοντίνας, Χριστόδουλος Ξηρός, Σάββας Ξηρός, Βασίλειος Τζωρτζάτος και Θωμάς Σερίφης κατηγορούνται επίσης ως υπαίτιοι του ότι: στην Αθήνα στις 3-2-1990 και περί ώρα 09.30 ενεργώντας από κοινού με απειλές ενωμένες με επικείμενο κίνδυνο ζωής, αφαίρεσαν ξένα υλικά κινητά πράγματα με σκοπό να τα ιδιοποιηθούν παράνομα.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω αναφερθέντα τόπο και χρόνο εισέβαλαν ένοπλοι στο επί της οδού Ριζάρη 2 και Βασιλίσσης Σοφίας Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών και απειλώντας με τα όπλα τους, πιστόλια και περίστροφα τους εκεί ευρισκομένους υπαλλήλους του Μουσείου Νικόλαο Τσαταλιό, Αναστάσιο Σπυριδάκη και Παύλο Γανιμάτη καθώς και τους επισκέπτες αυτού Μαρίζα Ντε Κάστρο, Ορέστη Ντε Κάστρο, Χρήστο Γεωργαντέλο και δύο ακόμη άτομα γαλλικής καταγωγής αγνώστων στοιχείων ταυτότητος ότι θα τους σκοτώσουν, αφαίρεσαν από την κατοχή των παραπάνω υπαλλήλων δύο απενεργοποιημένους αντιαρματικούς εκτοξευτήρες, δηλαδή μπαζούκας των 3,5 και 2,36 ιντσών οι οποίοι ανήκαν ολικά στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου με σκοπό να τους ιδιοποιηθούν παράνομα.

Επίσης οι κατηγορούμενοι Δημήτριος Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλειος Τζωρτζάτος κατηγορούνται ως υπαίτιοι ότι: στην Εκάλη Αττικής στις 15-5-1990 με περισσότερες πράξεις τους τέλεσαν περισσότερα από ένα εγκλήματα και ειδικότερα στο παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού με πρόθεση προξένησαν εκρήξεις με την χρήση εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και σε καταστάσεις κοινής ωφελείας.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο από εκείνους και με πρόθεση προξένησαν 23 εκρήξεις εκρηκτικών υλών με 23 αυτοσχέδιους ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετήσει στην Εκάλη Αττικής εκ των οποίων:

Α) Τρεις είχαν τοποθετηθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ελένης Λιδορίκη στον οδό Πανόρμου 15. Τρεις είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Γεωργίου Κοσκωτά στην οδό Ρόδων 46. Μία είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Ευαγγέλου Βασιλείου στην οδό Ρόδων 47. Δύο είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Βασιλείου Κούγκουλου στην οδό Ρόδων 49. Τρεις είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δημητρίου Παπαδοπούλου στην οδό Εκάλης 17. Τρεις είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Μιχαήλ Γελαγιώνη στην οδό Επωνύμων 2. Έναν είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Δημητρίου Μαύρου στην οδό Ρόδων 41. Έναν είχαν τοποθετήσει σε τσιμεντένιο στύλο της ΔΕΗ στο ύψος του 21ου χιλιομέτρου της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Τρεις είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Γεωργίου Μπόμπολα επί της οδού Εστίας 5 και τρεις είχαν τοποθετήσει σε οικόπεδο ιδιοκτησίας Στεφάνου Αστραγαλάκη στον οδό Ουρανίας και Καμελίας με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας των εκρήξεων αυτών, κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη στα παρακείμενα των οικοπέδων κτίρια και στα σταθμευμένα επί των αυτοκίνητα καθώς και κίνδυνος για τους διερχομένους πεζούς και στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενεργείας της περιοχής της ΔΕΗ η οποία αποτελεί επιχείρηση κοινής ωφελείας, το οποίο δίκτυο καταστράφηκε εξαιτίας της παραπάνω εκρήξεως.

Β) Στον ίδιο τόπο και χρόνο από κοινού και με πρόθεση προξένησαν πυρκαγιά σε δάσος. Τέλεσαν δε την πράξη τους αυτή από κακοβουλία.

Συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο με πρόθεση προξένησαν 23 εκρήξεις εκρηκτικών υλών με 23 αυτοσχέδιους ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς, που είχαν τοποθετήσει σε πευκόφυτα οικόπεδα κατά τα εκτεθέντα παραπάνω, με αποτέλεσμα να προκληθεί σ’ αυτό πυρκαγιά. Την πράξη δε αυτή την τέλεσαν από κακοβουλία.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι Σάββας Ξηρός, Δημήτριος Κουφοντίνας και Βασίλειος Τζωρτζάτος και δη ο Σάββας Ξηρός στη Νέα Σμύρνη Αττικής στις 10/6/1990 και περί ώρα 20.30 προξένησε έκρηξη με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως με τη χρήση εκρηκτικών υλών, απ’ την οποία μπορούσε να προκύψει και κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και σε εγκαταστάσεις κοινής ωφελείας.

Συγκεκριμένα, στο παραπάνω απ’ τον νόμο τόπο και χρόνο με πρόθεση προξένησε?

(Διαλογικές Συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είπαμε ότι ένας εκ των κατηγορουμένων έχει ένα πρόβλημα, πάει προς την τουαλέτα. Του επιτρέπουμε να τον εκπροσωπεί ο συνήγορος όσο θα λείπει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Συγκεκριμένα στο παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο με πρόθεση προξένησε έκρηξη ενός αντιαρματικού βλήματος ρουκέτας, των 2,36 ιντσών, το οποίο εκτόξευσε κατά των γραφείων της εταιρείας PROJECT & GABLER ΗΕLLAS ΑΒΕΕ, τα οποία βρισκόταν στον δεύτερο όροφο του επί της λεωφόρου Συγγρού 167 κτιρίου, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Και δη, στα γραφεία της παραπάνω εταιρείας, των οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες των γραφείων και η ζαρντινιέρα του εξώστη, καθώς και σε 9 σταθμευμένα μπροστά από το κτίριο αυτοκίνητα τρίτων, των οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες, υπέστησαν δε και βαθουλώματα και αποξέσεις χρωμάτων και κίνδυνος για τους ευρισκομένους εντός του παραπάνω κτιρίου ανθρώπους.

Καθώς και για τους διερχομένους πεζούς, εκ των οποίων οι πεζοί Αντώνιος Λερέκης και Νικόλαος Γκρέτσας, υπέστησαν σωματικές βλάβες και δη ο Αντώνιος Λερέκης αμυχή στο πρόσωπο και στο λαιμό και ο Νικόλαος Γκρέτσας μώλωπες στο αριστερό μέρος του σώματός του, καθώς και στο τοπικό δίκτυο της ΔΕΗ, η οποία είναι επιχείρηση κοινής ωφελείας.

Κατά τον αυτόν τόπο και χρόνο, οι κατηγορούμενοι Δημήτριος Κουφοντίνας και Βασίλειος Τζωρτζάτος, με πρόθεση παρέσχων στον αυτουργό αυτόν πριν από την εκτέλεση και κατά την εκτέλεση της πράξης του, συνδρομή συνισταμένη εις το ότι τελώντας εν γνώσει για την απ’ αυτόν εκτέλεση της άδικης αυτής πράξης του και θέλοντας να συμβάλουν στην εκτέλεση αυτής από αυτόν, μετέβησαν μαζί του στον τόπο του εγκλήματος και τον ενεθάρρυναν στην εκτέλεση αυτού, παραμένοντας πλησίον του μέχρι την αποπεράτωσή του και επιτηρώντας τον γύρω χώρο για να του παράσχουν βοήθεια αν χρειαζόταν προς τούτο, για να αποτρέψουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεμπόδισής του και για να του εξασφαλίσουν την ασφαλή απομάκρυνσή του, παρέχοντας έτσι σ’ αυτόν με τον τρόπο αυτόν ψυχική συνδρομή.

Κατηγορώ επίσης τους Σάββα Ξηρό και Χριστόδουλο Ξηρό, ως υπαιτίους του ότι στην Νέα Ερυθραία Αττικής στις 20/11/1990 και περί ώρα 09.20 με μία πράξη τους τέλεσαν περισσότερα από ένα εγκλήματα που τιμωρούνται κατά το νόμο με ποινικές ποινές και χρηματική ποινή.

Ειδικότερα, στον παραπάνω αναφερθέντα τόπο και χρόνο, ενεργώντας από κοινού με πρόθεση προξένησαν έκρηξη με τη χρήση εκρηκτικών υλών, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο ενεργώντας από κοινού με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη με την πυροδότηση και εκτόξευση με τηλεχειρισμό τριών αντιαρματικών βλημάτων, ρουκέτες, των 2,36 τα οποία είχαν τοποθετήσει μέσα στο ΝΙ4282 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο τύπου MITSUBISHI GALLANT, ιδιοκτησίας Χρήστου Μελανοπρίνη, το οποίο ήταν κλεμμένο και το οποίο είχαν σταθμεύσει στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Κων/νου Βάρναλη, τη στιγμή κατά την οποία διερχόταν πλησίον αυτού το RΡ197Β Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο τύπου MERCEDES 560 SL στο οποίο επέβαινε ο Βαρδής Βαρδινογιάννης και το ΕΝ1163 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο τύπου MERCEDES 450C στο οποίο επέβαιναν οι συνοδοί ασφαλείας αυτού Εμμανουήλ Μανουσέλης, Ευάγγελος Μπασάκης και Ιωάννης Κορδαλάκης, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Και δη, στο παραπάνω κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, στο παραπάνω RΡ197Β Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του οποίου εθραύσθη το πίσω δεξιό φανάρι, στο παραπάνω ΕΝ1163 Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του οποίου καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες, καθώς και σε διερχόμενα αυτοκίνητα και κίνδυνος για τους παραπάνω επιβάτες των αυτοκινήτων και για τους διερχομένους πεζούς, εκ των οποίων μάλιστα ο Ευάγγελος Μπασάκης και ο διερχόμενος πεζός Δημήτριος Μακροδημήτρης υπέστησαν και σωματικές βλάβες.

Και δη, ο Ευάγγελος Μπασάκης τραύματος στο αριστερό χέρι και στον αριστερό μηρό και ο Δημήτριος Μπακροδημήτρης εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Και β. στον ίδιο τόπο και χρόνο, ενεργώντας πάντα από κοινού και με πρόθεση και έχοντας αποφασίσει να εκτελέσουν κακουργήματα, επεχείρησαν πράξη που περιείχε τουλάχιστον αρχή εκτελέσεων αυτών, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την εκτέλεσή τους για λόγους εξωτερικούς και ανεξαρτήτους της θελήσεώς τους.

Συγκεκριμένα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο από κοινού και με πρόθεση, έχοντας αποφασίσει τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση να σκοτώσουν τους επιβάτες των αμέσως παραπάνω αυτοκινήτων Βαρδή Βαρδινογιάννη, Εμμανουήλ Μανουσέλη, Ευάγγελο Μπασάκη και Ιωάννη Κορδαλάκη, με πρόθεση να τους σκοτώσουν προξένησαν έκρηξη με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μάλιστα εξ αυτών τον Ευάγγελο Μπασάκη.

Όμως απέτυχαν στην προσπάθειά τους να τους σκοτώσουν για λόγους εξωτερικούς και ανεξαρτήτως της θελήσεώς τους, επειδή λόγω της κινήσεως και της θέσεως των αυτοκινήτων στα οποία επέβαιναν αυτοί κατά τη στιγμή των εκρήξεων, της ισχυρής κατασκευής τους και λόγω αστοχίας υλικού των δύο ρουκετών οι οποίες δεν εξεράγησαν και αστοχία της τρίτης ρουκέτας που εξεράγη, δεν επέφεραν το θανατηφόρο αποτέλεσμα το οποίο επεδίωκαν.

Στο ίδιο τόπο και χρόνο, οι κατηγορούμενοι Βασίλειος Τζωρτζάτος, Δημήτριος Κουφοντίνας και Ηρακλής Κωστάρης, με πρόθεση παρέσχον στους παραπάνω συναυτουργούς συνδρομή πριν και κατά την εκτέλεση των αδίκων πράξεων που διέξαταν αυτοί, που συνίστανται εις το ότι τελώντας εν γνώσει για την από αυτούς εκτέλεση των αδίκων αυτών πράξεών τους και θέλοντας να συμβάλουν στην εκτέλεση αυτών απ’ αυτούς, ο εξ αυτών Βασίλειος Τζωρτζάτος, προέβη στις αμέσως προηγούμενες των πράξεων αυτών ημέρες στην τοποθέτηση των εκρηκτικών υλών, εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου και στη σύνδεση αυτών με τον μηχανισμό πυροδοτήσεως και στη συνέχεια τοποθέτησε, στάθμευσε το αυτοκίνητο αυτό στο παραπάνω προεπιλεγέν σημείο την προηγουμένη της πράξεως ημέρα.

Επιπλέον δε, μετέβη εκεί καθώς και οι άλλοι συνεργοί Δημήτριος Κουφοντίνας, Ηρακλής Κωστάρης και τον ενθάρρυναν στην εκτέλεση της πράξης και έτσι παρέσχον και ψυχική συνδρομή πριν και κατά την εκτέλεση αυτών των πράξεων.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι Δημήτριος Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός και Βασίλειος Τζωρτζάτος, στην Αθήνα στις 16/12/1990 και περί ώρα 21:25, ενεργώντας από κοινού με πρόθεση προξένησαν έκρηξη με την χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και χρόνο με πρόθεση προξένησαν έκρηξη δύο αντιαρματικών βλημάτων ρουκετών των 3,5 τα οποία εκτόξευσαν κατά των γραφείων της ΕΟΚ, τα οποία βρίσκονται στον πρώτο όροφο της επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας 2 κτιρίου, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη στα παραπάνω γραφεία της ΕΟΚ, των οποίων καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες καθώς και σε παρακείμενα γραφεία και κτίρια σε δύο διερχόμενα και σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και κίνδυνος για τους ευρισκομένους εντός των παραπάνω κτιρίων ανθρώπους, καθώς και για τους διερχομένους πεζούς.

Εκ των οποίων η πεζή Μελπομένη Ρώμα και η πεζή Δήμητρα Παπανικολάου, υπέστησαν και σωματικές βλάβες. Και δη η Μελπομένη Ρώμα ελαφρό τραύμα στο οπίσθιο μέρος της κεφαλής και η Δήμητρα Παπανικολάου ελαφρό τραύμα στον βραχίονα δεξιάς χειρός.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι Δημήτριος Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός στους παρακάτω αναφερόμενους τόπους και χρόνους, με περισσότερες πράξεις τους τέλεσαν περισσότερα από ένα εγκλήματα.

Ειδικότερα, ενεργώντας στους παρακάτω αναφερόμενους τόπους και χρόνους με από κοινού και με πρόθεση, προξένησαν εκρήξεις με τη χρήση εκρηκτικών υλών από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, στο Μαρούσι Αττικής στις 25/1/1991 και περί ώρα 01.44, ενεργώντας από κοινού με πρόθεση προξένησαν έκρηξη ενός αυτοσχέδιου ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο τοποθέτησαν στο υποκατάστημα της τράπεζας BARCLAYS το οποίο βρισκόταν στο επί της οδού Δήμητρος 16 κτίριο με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκρηξης αυτής κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Και δη, στο υποκατάστημα της παραπάνω τράπεζας του οποίου καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες και ένα διαφημιστικό φύλλο λαμαρίνας, καθώς και σε παρακείμενα κτίρια και κίνδυνος για τους ευρισκομένους εντός των παραπάνω κτιρίων τόπους.

Και β, στο Χαλάνδρι Αττικής στις 25/1/91 και περί ώρα 01.29 πάντα από κοινού και με πρόθεση, προξένησαν έκρηξη εταίρου αυτοσχεδίου ωρολογιακού μηχανισμού, εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο τοποθέτησαν στο υποκατάστημα της τράπεζας της CITIBANK, το οποίο βρισκόταν στο επί της οδού Κώστα Βάρναλη ένα κτίριο, με αποτέλεσμα να προκύψει εξαιτίας της έκθεσης αυτής κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και δη στο υποκατάστημα της παραπάνω τράπεζας του οποίου καταστράφηκαν οι υαλοπίνακες.

κ.ΒΛΑΧΟΣ: Επέστρεψε κύριε Γραμματεύς ο άλλος κατηγορούμενος και ζητάει ο κ. Σάββας Ξηρός τώρα, τον οποίο τον εκπροσωπεί ο συνήγορός του, έτσι δεν είναι; Ευχαριστούμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αν δεν ακούσατε, ο κ. Σάββας Ξηρός για ιατρικό λόγο αποχώρησε για λίγο και επιτρέψαμε πάλι να τον εκπροσωπήσει ο συνήγορός του.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Καθώς και σε παρακείμενα κτίρια και κίνδυνο για τους ευρισκομένους εντός των παραπάνω κτιρίων ανθρώπους. Στην Αθήνα περιοχή Μετς, στις 25/1/91 και περί ώρα 1.40..

(Διαλογικές Συζητήσεις)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μόνο για 2 λεπτά θα διακοπεί η συνεδρίαση.

ΔΙΑΚΟΠΗ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή