Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 05 Μαρτίου 2003 07:01
A- A A+

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βορειοανατολικά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί στο Αιγαίο θυελλώδεις και πιθανόν τοπικά πολύ θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 12 βαθμούς και στα νησιά από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη, σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νόμου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή