Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 20:55
UPD:21:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος (κέντρο) συναντήθηκε με μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κατά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη.

A- A A+

Η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς, αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος από το Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως σημείωσε οι θυσίες ήταν μεγάλες ωστόσο πρόσθεσε ότι χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης τονίζοντας ότι τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Παράλληλα υποστήριξε πως είναι υπολογισμένη η στέρηση εσόδων, εξηγώντας ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια, όπως στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Για τη Νέα Δημόσια Τηλεόραση, είπε ότι προς το παρόν κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο, τονίζοντας ότι «δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε», αλλά πρόκειται για μια μεταβατική κατάσταση.

Μάλιστα κάλεσε τους εργαζομένους της ΕΡΤ να ανταποκριθούν και να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «μεγάλη αλλάγή που πρέπει να γίνει» το νέο Τεχνολογικό Λύκειο ενώ για την Δημοτική Αστυνομία, είπε ότι απόφασή μας είναι να γίνει μια αξιολόγηση αυτής της υπηρεσίας, αυτής της δομής, να ενταχθεί ως διοικητική αστυνομία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητές της.

Στη συνέχεια σε παρέμβασή του κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού στο Ηράκλειο, ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε πως η αξιολόγηση των δομών, των φορέων, των υπηρεσιών, αλλά και η αξιολόγηση του προσωπικού, θα γίνει με ένα τρόπο αυτόματο, απολύτως αντικειμενικό και κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Χαρακτήρισε τα μέτρα αυτά αναγκαία ενώ ζήτησε τη συστράτευση και συναίνεση της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας τρόπος υπάρχει προκειμένου να φύγουμε οριστικά από το μνημόνιο, να περάσουμε στη «μετά το μνημόνιο εποχή» και να ανακτήσουμε τη θεσμική μας ισοτιμία και την κυριαρχία μας μέσα στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι σχέδιο Β’ δεν υπήρχε και δεν υπάρχει.

Αναφερόμενος, τέλος, στη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, σημείωσε ότι «δώσαμε αγώνα στη διαπραγμάτευση τώρα με την τρόικα ώστε το θέμα να μείνει ζωντανό και θέλουμε να ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συζήτηση αυτή»..

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή