ΗΠΑ: «Προχωρά» η παράδοση τεσσάρων F-16 στο Κάιρο

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 10:27
UPD:10:38
Lockheed Martin

Tα τέσσερα F-16 της Martin Lockheed Corp. αποτελούν τμήμα του ετήσιου πακέτου της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και αναμένεται να παραδοθούν εντός του Αυγούστου.

A- A A+

Την παράδοση τεσσάρων F-16 στην Αίγυπτο τις επόμενες εβδομάδες προωθεί η Ουάσιγκτον, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει μία ισορροπία απέναντι στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, αποφεύγοντας τόσο να επιδοκιμάσει την αποπομπή του Μόρσι από τον στρατό, όσο και να την καταδικάσει ως «πραξικόπημα».

Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, ο χαρακτηρισμός των ενεργειών του αιγυπτιακού στρατού ως «πραξικοπήματος» θα υποχρέωνε την Ουάσιγκτον να διακόψει τη χορήγηση της βοήθειας προς την Αίγυπτο, ύψους 1,5 δισ. δολ. ετησίως.

Πηγές του Πενταγώνου ανέφεραν ότι τα τέσσερα F-16 της Martin Lockheed Corp. αποτελούν τμήμα του ετήσιου πακέτου της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο και αναμένεται να παραδοθούν εντός του Αυγούστου.

Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ δήλωσε: «Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν εσπευσμένες μεταβολές στα προγράμματα βοήθειας» προς τον αιγυπτιακό στρατό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή