Ρουμανία: Προς απόλυση 2.800 δημοσίων υπαλλήλων

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 12:02
UPD:12:13
EPA/ROBERT GHEMENT

«Πρέπει να απολύσουμε περίπου 2.800 άτομα το προσεχές διάστημα, ακολουθώντας το διάταγμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για την κατάργηση των κενών θέσεων και την έναρξη αναδιάρθρωσης της κεντρικής διοίκησης» ανέφερε ο ρουμάνος πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα.

A- A A+

Απολύσεις περίπου 2.800 υπαλλήλων της δημόσιας διοίκησης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό RTV.

«Πρέπει να απολύσουμε περίπου 2.800 άτομα το προσεχές διάστημα, ακολουθώντας το διάταγμα που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση για την κατάργηση των κενών θέσεων και την έναρξη αναδιάρθρωσης της κεντρικής διοίκησης» ανέφερε ο ρουμάνος πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και πρόσθεσε πως η απομάκρυνση των υπαλλήλων δε θα επηρεάσει -σε καμία περίπτωση- τους τομείς παροχής υπηρεσιών υγείας και της εκπαίδευσης.

«Θέλω να διευκρινίσω πως μιλάμε για δράσεις βελτίωσης της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την επίτευξη του στόχου», επεσήμανε ο κ. Πόντα.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Agerpres

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή