Οι υποψηφιότητες για το βραβείο του κορυφαίου της UEFA

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 19:16
UPD:19:28
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Ο Λιονέλ Μέσι κατά την παραλαβή του βραβείου του καλύτερου ποδοσφαιριστή της UEFA το 2011. Φέτος, ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα διεκδικήσει το δεύτερο βραβείο του.

 

A- A A+

Η UEFA ανακοίνωσε τη λίστα των δέκα ποδοσφαιριστών που είναι υποψήφιοι για το βραβείο του καλύτερου παίκτη την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος δημοσιογράφοι από όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Κάθε ένας από αυτούς επέλεξε πέντε παίκτες (ο πρώτος πήρε πέντε βαθμούς, ο δεύτερος τέσσερις κ.ο.κ.), δημιουργώντας μια λίστα 26 ποδοσφαιριστών, εκ των οποίων οι δέκα με την υψηλότερη βαθμολογία βρέθηκαν στην επόμενη φάση.

Από αυτή θα προκύψουν, ύστερα από ψηφοφορία των ίδιων δημοσιογράφων, οι τρεις φιναλίστ, που θα ανακοινωθούν από την ιστοσελίδα της UEFA στις 6 Αυγούστου, ενώ ο νικητής θα λάβει το βραβείο του στις 29 Αυγούστου στο Μονακό, στη διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λιονέλ Μέσι (2011) και ο Αντρές Ινιέστα (2012) είχαν κατακτήσει το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή στα πρώτα δύο χρόνια της διοργάνωσης. Φέτος υποψήφιος είναι μόνο ο Αργεντινός σούπερ σταρ, ο οποίος θα διεκδικήσει το δεύτερο βραβείο του απέναντι σε τέσσερις παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Μπάγερν Μονάχου, τους Τόμας Μίλερ, Φρανκ Ριμπερί, Άριεν Ρόμπεν και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ.

Οι υπόλοιποι πέντε είναι οι: Γκάρεθ Μπέιλ της Τότεναμ, Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρόμπιν φαν Πέρσι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις