Αιματηρή έκρηξη σε σιιτικό προάστιο της Βηρυτού

Αποκλεισμός της περιοχής από άνδρες της Χεζμπολάχ
Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 11:15
UPD:19:41
REUTERS/STRINGER

Πολλοί είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σήμερα σε περιοχή της νότιας Βηρυτού, τον έλεγχο της οποίας έχει η φιλο-ιρανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Η Χεζμπολάχ απέκλεισε το σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, ένα εμπορικό κέντρο της σιιτικής οργάνωσης, το Κέντρο Ισλαμικής Συνεργασίας, στη συνοικία Μπιρ αλ-Αμπεντ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της σιιτικής οργάνωσης.

A- A A+

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε προάστιο στη νότια Βηρυτό το οποίο ελέγχεται από τη σιιτική φιλοϊρανική Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Τρίτη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Η Χεζμπολάχ απέκλεισε στη συνέχεια το χώρο της έκρηξης, ο οποίος είναι ένα εμπορικό κέντρο συμφερόντων της οργάνωσης στη συνοικία Μπιρ Αλ Αμπέντ.

Στον ουρανό της περιοχής δημιουργήθηκε επί ώρες κύμα μαύρου καπνού.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Σουνιτικές οργανώσεις έχουν απειλήσει τη Χεζμπολάχ ότι θα βρεθεί στο στοχαστρό τους λόγω της εμπλοκής της στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, το οποίο μάχεται κατά κύριο λόγο εναντίον σουνιτών ανταρτών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή