Την παραίτηση του προέδρου του δικαστηρίου ζήτησε ο Κουφοντίνας

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 13:14
UPD:14:12

A- A A+

Πρόταση στον πρόεδρο του δικαστηρίου κ. Μιχάλη Μαργαρίτη να παραιτηθεί, έκανε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς όπως είπε θεωρεί ότι το δικαστήριο δέχεται πολλές πιέσεις και εξαρτήσεις, προκειμένου να επιβάλει βαριές καταδίκες.

Ο πρόεδρος του απάντησε ότι δεν δέχεται πίεση απο κανέναν. Ο Κουφοντίνας ανταπάντησε ότι δεν τον θεωρεί προκατειλημμένο ούτε καν εντολοδόχο, αλλά, όπως συμπλήρωσε, «βρεθήκατε στην ανάγκη να κινείστε στο επίπεδο της πολιτικής δράσης. Νομίζω ότι είστε αναγκασμένος να κινείστε σε αυτά τα επίπεδα, παρά την βαθιά γνώση σας για τον Αριστοτέλη».

Ο Κουφοντίνας επικαλέστηκε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σχετικά με το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης και υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό να παρακολουθήσει την δίκη.

Ο εισαγγελέας αντέδρασε έντονα και χαρακτήρισε άνευ αντικειμένου την τοποθέτηση του Κουφοντίνα, ενώ όταν ο Κουφοντίνας αντέτεινε ότι το 27% του ελληνικού λαού θεωρεί ότι η δίκη δεν θα είναι δίκαιη, ο εισαγγελέας κ. Λάμπρου φώναξε σε έντονο ύφος «όλα αυτά είναι αυθαίρετα».

Στο τέλος της τοποθέτησής του ο Κουφοντίνας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, είπε χαρακτηριστικά : «Μετά απ' όλα αυτά κύριε πρόεδρε, η μόνη πρόταση που θα έπρεπε να αποδεχθείτε, είναι αυτή της παραίτησης, αλλιώς θα τερματίσετε την καρριέρα σας ως ένας διορισμένος πρόεδρος ενός ειδικού δικαστηρίου, που θα επιβάλει βαριές καταδίκες».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή