Μπαρτζώκας: «Οι τελικοί δεν παίχθηκαν επί ίσοις όροις»

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 15:04
UPD:15:10
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra». Ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης αναφέρθηκε στη σειρά των τελικών, την προσπάθεια αποδόμησης της επιτυχίας της ομάδας του, τον Σπανούλη, τις μεταγραφές και τις προτάσεις που δέχθηκε.

«Όταν τελείωσε το φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, η αποδοχή του κατορθώματος από όλη την Ευρώπη ήταν τόσο μεγάλη που ήταν δύσκολο να το διαχειριστείς (…) Στους τελικούς παίξαμε χωρίς κάποιους πολύ σημαντικούς παίκτες, όπως οι Μάντζαρης και Λο, έχοντας "αδειάσει". Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε πολύ μεγάλο κίνητρο, ενώ κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να έχει τελειώσει ο τρίτος τελικός», υπογράμμισε ο Έλληνας τελικός.

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι, αν παιζόταν και το υπόλοιπο του ματς, θα χάναμε. Δεν τελείωσε το ματς και φαίνεται κάτι αποτυχημένο, αλλά κανείς δεν το λέει αυτό. Οι άνθρωποι που δεν έβγαιναν από το γήπεδο την αδίκησαν 100%. Και το βρίσκω όχι απλά ατυχές, αλλά ανήθικο. Επίσης αυτά που συνέβησαν μέχρι να πάμε στους τελικούς ήταν απαράδεκτα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαρτζώκας απάντησε για:

Τις «σκιές» από «πράσινους κύκλους»: «Όταν μας έχουν γίνει τόσοι έλεγχοι ντόπινγκ, από τον WADA πριν το φάιναλ-4 σε τρεις παίκτες μας, όταν έγιναν στον ημιτελικό και τον τελικό από τρεις παίκτες και στις σειρές με Πάτρα και Ρέθυμνο από τρεις παίκτες επίσης. Όταν αφήνεις να πλανάται κάτι τέτοιο ουσιαστικά τι κάνεις; Οτιδήποτε καλό πάει να δημιουργηθεί σε ομαδικό επίπεδο, όχι μόνο πρέπει να το αμφισβητήσουμε, πρέπει να το αποδημήσουμε κιόλας. Οι τραμπουκισμοί στο ημίχρονο κατά των διαιτητών, που είναι πράγματα επίσημα αφού γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, δεν είναι νορμάλ πράγματα και δεν είναι σωστά».

Τα επεισόδια στον τρίτο τελικό: «Έγιναν πολλά πράγματα και το ξέσπασμα του κόσμου είναι αποτέλεσμα κάποιων πραγμάτων που έγιναν σε όλη τη σειρά. Εγώ πρώτος έδωσα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό σε παίκτες και προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν. Όμως οι τελικοί δεν παίχθηκαν επί ίσοις όροις. Δεν είναι δουλειά μου να το κρίνω γιατί δεν παίρνω εγώ τις αποφάσεις, αλλά είναι δουλειά των αρμοδίων που δεν προστατεύουν κάποιες προσπάθειες που γίνονται και δεν ξέρω γιατί».

Τον Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι κάτι παραπάνω από πολύ καλός παίκτης για την συγκεκριμένη ομάδα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, εκτός του ότι αναλαμβάνει έναν δύσκολο ρόλο όπως είναι αυτός του ηγέτη, έχει και έναν άλλο πολύ σημαντικό ρόλο: επειδή οι περισσότεροι Έλληνες είναι μικροί σε ηλικία, τους εμπνέει και τους καθοδηγεί. Αυτό που δεν φαίνεται στους πολλούς είναι ότι ο Σπανούλης είναι φοβερά ανταγωνιστικός και μέσα στις προπονήσεις. Κάνει έξτρα πρόγραμμα δύο φορές την εβδομάδα, ξεχωριστά από την υπόλοιπη ομάδα. Όταν ένας τέτοιος παίκτης προπονείται εξτρά μόνος του, φανταστείτε αυτό πόσο σημαντικό είναι για τους υπόλοιπους παίκτες να το βλέπουν. Είναι πολύ σημαντικό να το βλέπει και ένας προπονητής».

Τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού: «Θέλουμε σίγουρα δύο ψηλούς και στη συνέχεια ίσως εξετάσουμε το σενάριο για έναν περιφερειακό. Στους περιφερειακούς έχουμε Σπανούλη, Λο, Σλούκα, Κατσίβελη, Παπανικολάου, Περπέρογλου και θα δούμε μήπως πάρουμε έναν ακόμη στη θέση του Γκετσεβίτσιους που αποχώρησε».

Την αποχώρηση του Χάινς: «Καθόλου δεν με στενοχώρησε συναισθηματικά. Μιλάμε για τη ζωή ενός ανθρώπου που δεν είναι Έλληνας και που ήθελε να επιλέξει το πού θα συνεχίσει την καριέρα του. Ίσως ο χειρισμός του μάνατζέρ του, ο οποίος είναι γνωστός για τις μεθόδους του, μπορεί να άφησε απορίες. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και εμείς θέλουμε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο».

Τις προτάσεις που δέχθηκε: «Η μία ήταν από την Ούνιξ Καζάν και η άλλη από την Φενέρμπαχτσε. Η Ούνιξ δεν έπαιζε Ευρωλίγκα και η πρόταση της Φενέρ ήταν η πιο καλή, καθώς μιλάμε για έναν τεράστιο σύλλογο με φοβερές εγκαταστάσεις. Ήταν μια πάρα πολύ τιμητική πρόταση. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι συχνές αλλαγές και δεν βάζω χρονικά όρια στις συνεργασίες μου. Δένομαι με τους ανθρώπους και καταλαβαίνετε πόσο δέθηκα με τον Ολυμπιακό, ειδικά μετά από αυτή την επιτυχία που είχαμε. Το να δουλέψεις στο εξωτερικό δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά με την μιζέρια και τον τρόπο που σκεφτόμαστε στην χώρα μας. Αυτό με ενοχλεί στην Ελλάδα».

Τη συνεργασία με τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Με υποστήριξαν πάρα πολύ, ειδικά όταν υπήρχαν δύσκολες καταστάσεις, μετά από ήττες και κριτικές. Έλεγαν π.χ. γιατί κάθομαι και σηκώνομαι στον πάγκο, γιατί μιλάω λίγο στα τάιμ άουτ κτλ. Οι κύριοι Αγγελόπουλου με στήριξαν απόλυτα γιατί πίστεψαν σε αυτό που κάναμε. Έτσι από την πλευρά μου δεν υπήρχε περίπτωση να μην τους το ανταποδώσω».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις