Φονική επίθεση απειλούμενων τίγρεων στην Ινδονησία

Μετά από τη θανάτωση ενός από τα μικρά τους
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 15:04
UPD:15:04
REUTERS/HO

Οι τίγρεις της Σουμάτρας – το μικρότερο υποείδος στον κόσμο – ζουν αποκλειστικά στο ομώνυμο νησί της Ινδονησίας και θεωρούνται κρισίμως απειλούμενες. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Οι αρχές της Ινδονησίας πραγματοποιούν επιχείρηση για τον εντοπισμό πέντε ανδρών που πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν σε δέντρα από τίγρεις, οι οποίες πρώτα σκότωσαν έναν έκτο άνδρα. Το συμβάν, που υπενθυμίζει τις συνέπειες της όλο και στενότερης συνύπαρξης άγριων ζώων και ανθρώπων, σημειώθηκε όταν οι έξι θανάτωσαν κατά λάθος ένα μικρό τιγράκι.

Οι άνδρες εισήλθαν σε εθνικό πάρκο στη Σουμάτρα, την περασμένη Τρίτη, αναζητώντας ένα σπάνιο ξύλο, το οποίο πωλείται προς τεράστια ποσά για να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε αρώματα. «Το ξύλο είναι πολύ ακριβό, όμως ο κόσμος που το αναζητά κινδυνεύει καθώς πρέπει να πάει σε όλο και πιο απομονωμένες τοποθεσίες, όπου ζουν πολλές τίγρεις και ελέφαντες», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας στην περιοχή Ντίκι Σοντάνι.

Οι έξι άνδρες έστησαν παγίδες για αντιλόπες και ελάφια, τα οποία σκόπευαν να φάνε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο δάσος, όμως σε μία από αυτές εγκλωβίστηκε μια μικρή τίγρη της Σουμάτρας. Το τραυματισμένο ζώο, που στη συνέχεια κατέληξε, προσέλκυσε τις τίγρεις της περιοχής, οι οποίες επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών σκοτώνοντας έναν 28χρονο.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν στην αρχή να σώσουν τους άνδρες, όμως απομακρύνθηκαν όταν είδαν ότι τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες τίγρεις είχαν περικυκλώσει τον κορμό του δέντρου, όπου πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο. «Εάν οι τίγρεις παραμείνουν κάτω από το δέντρο, ίσως χρειαστεί να τις θανατώσουμε ή να τις ναρκώσουμε για να σώσουμε τους πέντε ανθρώπους», είπε ο Σοντάνι.

Οι τίγρεις της Σουμάτρας – το μικρότερο υποείδος στον κόσμο – ζουν αποκλειστικά στο ομώνυμο νησί της Ινδονησίας και θεωρούνται κρισίμως απειλούμενες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το WWF ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο είδος του αφανισμού εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Όπως φαίνεται μάλιστα, η πληθυσμιακή πυκνότητα του υποείδους είναι η μισή σε σχέση με τις έως σήμερα εκτιμήσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο πληθυσμός του ενδέχεται να αριθμεί μόλις 350-300 ζώα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή