Kωπηλασία: «Έφυγε» στα 26 χρόνια του ο Στρατής Αλεξίδης

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 13:40
UPD:09/07/2013 15:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Στρατής Αλεξίδης πέθανε σε ηλικία 26 ετών από οξεία λευχαιμία στη Νορβηγία. Ο Αλεξίδης ήταν πρώην αθλητής του ΝΑΣ Αιόλου Παμφίλων Μυτιλήνης, του ομίλου Ερετών και της εθνικής. Ο Αλεξίδης έχει φορέσει το εθνόσημο στο στήθος σε αρκετές διοργανώσεις, αλλά από το 2009 είχε σταματήσει την ενασχόλησή του με την κωπηλασία ως αθλητής και είχε αρχίσει να ασχολείται κατά καιρούς με την προπονητική.

A- A A+

Νέο σοκ στο χώρο της κωπηλασίας, καθώς μερικές εβδομάδες μετά την απώλεια του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη ο ελληνικός αθλητισμός θρηνεί το θάνατο του Στρατή Αλεξίδη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 26 ετών, επίσης από οξεία λευχαιμία.

Ο Αλεξίδης, που είχε συμμετοχές με τα ελληνικά χρώματα σε αρκετές διοργανώσεις αλλά από το 2009 είχε σταματήσει την αθλητική δραστηριότητά του ασχολούμενος με την προπονητική, έχασε τη μάχη με τη ζωή στη Νορβηγία, τόπο καταγωγής της μητέρας του.

Στην είδηση του θανάτου, η Ομοσπονδία (ΕΚΟΦΝΣ) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκφράζει την βαθιά της θλίψη για τον ξαφνικό και τόσο άδικο χαμό του αθλητή της κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη σε ηλικία μόλις 26 ετών.

Ο Στρατής Αλεξίδης, αθλητής του ΝΑΣ Αίολου Παμφίλων Μυτιλήνης απ΄όπου και η καταγωγή του καθώς και του Ομίλου Ερετών, είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας και είχε διακριθεί στους διεθνείς στίβους την περίοδο 2003-2006. Στο ενεργητικό του είχε πολλές πανελλήνιες νίκες με τους συλλόγους που αγωνίστηκε.

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ και όλη η κωπηλατική οικογένεια απευθύνουν τα θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια του άτυχου αθλητή και τους οικείους του. Καλό ταξίδι Στρατή!».

Τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια της κωπηλασίας για τον πρόωρο χαμό του 26χρονου πρωταθλητή εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός.

Ο κ. Ανδριανός απέστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννη Καρρά, την ακόλουθη επιστολή: «Αγαπητέ πρόεδρε, η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, όπως ήταν ο πρωταθλητής της κωπηλασίας Στρατής Αλεξίδης, είναι οδυνηρό γεγονός. Παρακαλώ να διαβιβάσετε τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του εκλιπόντος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις