Αντώνης Σαμαράς: Βήμα - βήμα κερδίζουμε τη μάχη των ιδεών

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 11:31
UPD:15:25
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Ο Αντώνης Σαμαρά κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ.

A- A A+

 Δεν είναι δυνατόν να κυβερνήσεις χωρίς να δώσεις και να κερδίσεις τη μάχη των ιδεών, τόνισε ο Αντώνης Σαμαρά κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. Μεγάλες αποφάσεις δεν μπορείς να πάρεις αν δεν πείσεις ότι έχεις σχέδιο κι αν δεν έχεις ανοικτό μέτωπο με το λαϊκισμό,γιατί για να έχεις το λαό μαζί πρέπει να λες την αλήθεια, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Η εμπιστοσύνη και η πειθώ είναι το ζητούμενο στη μάχη των ιδεών και αυτή τη μάχη, πρόσθεσε, είναι που κερδίζουμε βήμα-βήμα.

Σήμερα, ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο κομματικός μας οργανισμός είναι ακόμα πιο μάχιμος, με τους αντιπάλους σε δεινή θέση να στερεύουν από επιχειρήματα και να ψαρεύουν σε θάλασσες φανατισμού, ενώ την ίδια ώρα συσπειρώνουμε τα μέλη μας, αλλά και δυνάμεις που δεν ήταν μαζί μας. 
 
Αιχμές για δηλώσεις στελεχών: «Πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται»
 
YOUTUBE/PRIMEMINISTERGR
Απαντώντας σε όσους επικρίνουν την προσέγγιση και το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ όπως αυτή του Μάκη Βορίδη, ο Αντώνης Σαμαράς παρατήρησε ότι πολιτική δεν είναι ο καθένας να λέει κάθε στιγμή ό,τι του ’ρχεται ή ό,τι θυμάται. 
 
«Άλλωστε», είπε, «όλοι κάναμε λάθη και τα μεγαλύτερα τα έκαναν στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, εκείνοι που δεν κυβέρνησαν». «Σήμερα όμως, έχεις από τη μια πλευρά αυτούς που είδαν τα λάθη και τα διορθώνουν. Κι από την άλλη αυτούς που παριστάνουν τους "αλάνθαστους", ενώ επιμένουν στα ίδια λάθη», υπογράμμισε για να προσθέσει:
 
«Κάποιοι αναρωτιούνται: Μπορεί, όμως η Παράταξη, μπορεί η Νέα Δημοκρατία, να δώσει τη μάχη των ιδεών της, όταν συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ; Η απάντηση είναι απλή: Πρώτα απ’ όλα τόσο καιρό τι κάνουμε; Δεν δίνουμε τη μάχη των ιδεών; Φυσικά –το ξαναλέω- με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν πολλά, πάρα πολλά, που αφορούν κυρίως το παρελθόν. Αλλά τώρα μας ενώνει μια κοινή δέσμευση, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, να βγάλουμε την Πατρίδα μας από την κρίση». 
 
Αναφορά έκανε εξάλλου ο Πρωθυπουργός και στη Χρυσή Αυγή -χωρίς να την κατονομάσει- με αφορμή την περίπτωση του αθλητή του μπάσκετ Γιάννη Αντετoκούμπο, ένα  παιδί, όπως είπε, της «ημετέρας Παιδείας».
 
«...Έτσι θέλουμε να γίνονται Έλληνες, όσοι το επιθυμούν. Μέσα από την "ημετέρα Παιδεία"» και «όχι μέσα από τα "χαρτιά"», αλλά «έχεις και κάποιους που τον βρίζουν τον Γιάννη και ύστερα διαμαρτύρονται, όταν τους λέμε νεοναζί», παρατήρησε, αλλά αυτοί που τον βρίζουν, υπογράμμισε, είναι νεοναζί, είναι κήρυκες του μίσους και ντροπιάζουν την Ελλάδα.
 
 Η μεγάλη μας παράταξη, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, όχι μόνο άντεξε σε μια περίοδο που κατέρρεαν τα πάντα, αλλά ήδη συσπειρώνει ευρύτερες δυνάμεις. Πολλά στελέχη, είπε, βοήθησαν και αναδείχθηκαν στη διάρκεια αυτής της προσπάθειας και στο σημείο αυτό χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο του απερχόμενου γραμματέα Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος «όχι μόνο στήριξε την ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά βοήθησε με επιτυχία τις μεγάλες μάχες».
 
Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε βήμα ανανέωσης της παράταξης και του κόμματος τη διαδικασία για την εκλογή του νέου γραμματέα και της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Στο ΕΚ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Εκφραζοντας τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο γραμματέα Μανώλη Κεγαλογιάννη, προανήγγειλε ότι αναλαμβανει την προετοιμασία του κόμματος για τις ευρωεκλογές και ότι θα έχει μία θέση στη νέα Ευρωβουλή. 

Νέος γραμματέας της ΝΔ ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στη νέα γενιά στελεχών που αναδεικνύεται στο κόμμα ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ανακηρύχθηκε ομοφώνως - δια βοής νέος γραμματέας της ΝΔ.

Στόχος μας, ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Παπαμιμίκος, είναι «να δημιουργήσουμε μία νέα κομματική δομή, έναν νέο πολιτικό οργανισμό που θα προσελκύσει νέους πολίτες αλλά και να εμπνεύσει εκείνους που αποστασιοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Κέντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος. Στόχος μας (είναι) να ενισχύσουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά».

 Αμέσως μετά ξεκίνησε η διαδικασία για την εκλογή των νέων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεπής στο διχαστικό του κήρυγμα ο κ. Σαμαράς

Ο πόλεμος των ιδεών που κήρυξε ο κ. Σαμαράς είναι μια διαρκής προσπάθεια για την συγκρότηση της νέας ακροδεξιάς, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης για την ομιλία του Πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα διχαστικό κήρυγμα από τον κ. Σαμαρά, με τις γνωστές ακροδεξιές του κορώνες.

Πράγματι, «"πρέπει να λέμε" την αλήθεια, αλλά ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει πότε έλεγε την αλήθεια ο κ. Σαμαράς», σημειώνει χαρακτηριστικά με αφορμή τη σχετική αναφορά του Πρωθυπουργού, «όταν χαρακτήριζε το μνημόνιο ως λάθος συνταγή ή σήμερα που το εφαρμόζει με απαράμιλλο δογματισμό, θεωρώντας το ως μονόδρομο και αδιαφορώντας για τις καταστροφικές του συνέπειες;» 

Π. Καμμένος: Η σωτηρία της πατρίδας δεν γίνεται μέσα από τον συνεχή αυτοεξευτελισμό

«Η σωτηρία της Πατρίδας, κ. Σαμαρά, δεν γίνεται μέσα από τον συνεχή αυτοεξευτελισμό σας στην ποδιά της κ. Μέρκελ, εξαθλιώνοντας τον ελληνικό λαό. Μέχρι τώρα αποδείξατε ότι σας ενδιαφέρει η σωτηρία της παρτίδας των τραπεζιτών, των εκδοτών και των διαπλεκομένων φίλων σας με τα χρήματα του Ελληνικού λαού που φτωχοποιείται», δήλωσε από την πλευρά του για την ομιλία του Πρωθυπουργού ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Απάντηση από Χρυσή Αυγή

Ο Σαμαράς θα έπρεπε να ντρέπεται, καθώς δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα παιδιά των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν 60% ανεργία και αναγκάζονται να ξενιτευτούν από την πατρίδα μας, απάντησε η Χρυσή Αυγή στον Πρωθυπουργό και την αναφορά του στο παράδειγμα του Γ. Αντετoκούμπο. 

Ο μόνος λόγος που ο Σαμαράς υβρίζει συνεχώς την Χρυσή Αυγή είναι γιατί είμαστε ο μόνος αληθινός εχθρός των αφεντικών του, των διεθνών τοκογλύφων που έχουν υποδουλώσει την χώρα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΚΚΕ: «Νέα Ελλάδα» με τα παλιά υλικά των κομμάτων που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία

Η νέα Ελλάδα για τον εργαζόμενο λαό δεν θα χτιστεί με τα παλιά υλικά της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία, παρατήρησε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι ιδέες που επιστρατεύει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, είναι η αποθέωση του ευρωενωσιακού μονόδρομου και της ανάπτυξης με σκοπό το κέρδος, ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας και το μίσος προς τους λαϊκούς αγώνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή