Αίγυπτος: Έκκληση για διαδηλώσεις και από την κοσμική αντιπολίτευση

Σε απάντηση στις διαμαρτυρίες των ισλαμιστών υπέρ του ανατραπέντος πρόεδρου Μόρσι
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 17:52
UPD:18:09
REUTERS/Khaled Abdullah

Διαδηλωτές - αντίπαλοι του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι, συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, για την απογευματινή προσευχή.

A- A A+

Ο συνασπισμός της κοσμικής αντιπολίτευσης της Αιγύπτου απηύθυνε «επείγουσα έκκληση» προς τους υποστηρικτές του να βγουν την Παρασκευή στους δρόμους σε απάντηση στις διαδηλώσεις των ισλαμιστών υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, το οποίο υποστήριξε την καθαίρεση του κ. Μόρσι από το στρατό και το σχέδιο που ο τελευταίος ανακοίνωσε για διεξαγωγή νέων εκλογών, τονίζει ότι ο κόσμος πρέπει να προστατεύσει την «Επανάσταση της 30ής Ιουνίου», αναφερόμενος στις μαζικές συγκεντρώσεις της περασμένης Κυριακής οι οποίες προκάλεσαν την κίνηση του στρατού.

Ο εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Σωτηρίας, Χάλεντ Νταβούντ, δήλωσε ότι τα σχέδια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των ισλαμιστών συμμάχων της για μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ισοδυναμούν με «αντεπανάσταση».

Οι στρατιωτικές αρχές έχουν καλέσει τον κόσμο να διαδηλώσει ειρηνικά και έχουν δηλώσει πως θα κρατήσουν τις αντίπαλες παρατάξεις σε απόσταση μεταξύ τους.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή