«Ζωντανός ο Οσάμα Μπιν Λάντεν», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πακιστάν

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2003 09:35
A- A A+

«Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν φαίνεται ότι είναι ζωντανός», είπε ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουάραφ, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το CNN, αλλά πρόσθεσε ότι θεωρεί απίθανο να βρίσκεται στο Πακιστάν όπου το Σαββατοκύριακο συνελήφθη ο Χαλίντ Σέϊχ Μωχάμεντ, ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η σύλληψη του Σέϊχ Μωχάμεντ γέννησε ελπίδες ότι η μαρτυρία του ίσως οδηγήσει στα ίχνη του υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενου στον κόσμο.

Χιλιάδες αμερικανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν εδώ και ένα χρόνο, επικεντρώνοντας τις έρευνές τους για τον εντοπισμό του ηγέτη της Αλ-Κάϊντα στα σύνορα με το Πακιστάν.

«Δεν θα πρέπει να κρύβεται μόνος ή με ένα ακόμα άτομο... Φαίνεται ότι είναι ζωντανός. Θα πρέπει να μετακινείται με πολλούς σωματοφύλακες. Δεν πρέπει να βρίσκεται στο Πακιστάν», δήλωσε ο Μουσάραφ.

Σύμφωνα με τον Πακιστανό ηγέτη, οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν τον Σέϊχ Μωχάμεντ ένα μήνα πριν από τη σύλληψή του. «Οι μυστικές μας υπηρεσίες δρουν σε ολόκληρη τη χώρα», πρόσθεσε.

Πακιστανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε χθες ότι από στοιχεία που προέκυψαν με τη σύλληψη του Σέϊχ Μωχάμεντ φαίνεται ότι ο Μπιν Λάντεν είναι ζωντανός και ότι οι δυό τους είχαν επαφές. Ο Μουσάραφ πρόσθεσε ότι ο Σέϊχ Μωχάμεντ δίνει «αντιφατικές πληροφορίες» για τις επαφές του με τον Μπιν Λάντεν.

«Ομως βρισκόμαστε στην προκαταρκτική ανάκριση. Πιστεύω ότι θα προκύψουν περισσότερα στοιχεία όταν ολοκληρωθεί η ανάκριση», πρόσθεσε ο Μουσάραφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή