«Σε μη αναστρέψιμη αφασία» ο Μαντέλα

Δικαστικό έγγραφο αποκαλύπτει την κατάσταση της υγείας του νοτιοαφρικανού πρώην προέδρου
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 19:54
UPD:20:04
REUTERS/THOMAS MUKOYA

Οι ιατροί έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της διακοπής της μηχανικής υποστήριξης με την οποία ο Ν. Μαντέλα παραμένει στη ζωή.

A- A A+

«Σε μη αναστρέψιμη αφασία» βρίσκεται πλέον ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών η οποία τον παρακολουθεί.

Οι ιατροί έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ της διακοπής της μηχανικής υποστήριξης με την οποία ο κ. Μαντέλα παραμένει στη ζωή, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 26 Ιουνίου, το οποίο αποκάλυψε το Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

«Βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη αφασία και υποβοηθείται μηχανικά για να παραμείνει στη ζωή», αναφέρεται στο έγγραφο νομικού, ο οποίος εκπροσωπεί μέλη της οικογένειας Μαντέλα, τα οποία συγκρούστηκαν πρόσφατα με τον εγγονό του βετεράνου ηγέτη, Μάντλα, για το ζήτημα του οικογενειακού μνήματος.

REUTERS
«Ο Μαντέλα δεν υποφέρει» διαβεβαιώνει η σύζυγος του

«Είναι περίπου 25 ημέρες που βρισκόμαστε στο νοσοκομείο. Παρ’ όλο που ο Μαντίμπα δεν ήταν ποτέ καλά, ποτέ δεν υπέφερε», διαβεβαίωσε η Γκράσα Μασέλ, σύζυγός του Νέλσον Μαντέλα, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου του Ιδρύματος Μαντέλα στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Η οικογένεια Μαντέλα εξετάζει το ενδεχόμενο της διακοπής της μηχανικής υποστήριξης ως πολύ πιθανό, ώστε να μην παρατείνεται το μαρτύριο του ασθενούς», αναφέρεται στο έγγραφο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή