Ινδία: Νεκροί θα κηρυχθούν μετά τις 15/7 οι 3.068 αγνοούμενοι των μουσώνων

Εάν δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη τους
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 18:58
UPD:19:03
REUTERS/AMIT DAVE

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει ότι αναμένεται να σημειωθούν και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

A- A A+

Οι συνολικά 3.068 άνθρωποι οι οποίοι αγνοούνται έπειτα από τις πλημμύρες που σάρωσαν τον Ιούνιο το βόρειο ομόσπονδο κρατίδιο Ουταραχάντ της Ινδίας θα κηρυχθούν και επισήμως νεκροί εάν δεν έχουν εντοπιστεί από τις αρχές έως την 15η Ιουλίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου.

Ο Βιτζάι Μπαχουγκούνα, μιλώντας στο ινδικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα δώσει την δυνατότητα στην τοπική κυβέρνηση να αρχίσει να διανέμει αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Χιλιάδες προσκυνητές οι οποίοι, όπως κάθε χρόνο, επισκέπτονταν ινδουιστικούς τόπους λατρείας στα Ιμαλάια, τουρίστες και κάτοικοι του κρατιδίου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων στα μέσα Ιουνίου, όταν καταγράφηκαν καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 900 νεκρούς, ωστόσο ο κ. Μπαχουγκούνα είχε δηλώσει πρόσφατα ότι ακριβής απολογισμός ενδεχομένως να μην μπορέσει να γίνει ποτέ.

Πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με τον τοπικό πρωθυπουργό, στην κοιλάδα Κενταρνάτ, όπου ενδέχεται να θάφτηκαν εκατοντάδες.

«Θα γνωρίζουμε μόνον όταν απομακρυνθούν τα συντρίμμια», επισήμανε ο ίδιος.

REUTERS/AMIT DAVE

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει ωστόσο ότι αναμένεται να σημειωθούν και νέες σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Η κακοκαιρία αναμένεται να δυσχεράνει τις επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των ερειπίων και των συντριμμιών, αλλά και για την εξεύρεση και την καύση σορών και την παροχή βοήθειας σε περίπου 1.200 χωρικούς που εκτιμάται ότι παραμένουν αποκλεισμένοι, σημειώνουν ινδοί αξιωματούχοι.

Η περίοδος των μουσώνων στην Ινδία διαρκεί συνήθως από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή