Γ. Μιχελάκης: Απεμπλοκή της Βουλής από τον έλεγχο πολιτικού χρήματος

Προς αυστηροποίηση της διαδικασίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 12:28
UPD:12:56
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο υπουργός είπε ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή για την ανάληψη αυστηρής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το πολιτικό χρήμα και ότι θα είναι ένα από τα βασικά σημεία στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Την απεμπλοκή της Βουλής από τον έλεγχο του πολιτικού χρήματος σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη στη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη.

Ο υπουργός είπε ότι ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έχει δώσει εντολή για την ανάληψη αυστηρής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το πολιτικό χρήμα και ότι θα είναι ένα από τα βασικά σημεία στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οι βασικοί άξονες της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα θα είναι: μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, διαφάνεια στην ιδιωτική χρηματοδότηση, πιο αυστηρή διαδικασία για την χρηματοδότηση των κομμάτων, υπαγωγή των οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του δημοσίου και η ανάθεση του ελέγχου του πόθεν έσχες σε ανεξάρτητη αρχή αυξημένου κύρους (σ.σ. σήμερα τον έλεγχο ασκεί επιτροπή της Βουλής).

Η αρχή θα αποτελείται αποκλειστικά από δικαστικούς λειτουργούς των τριών ανώτατων δικαστηρίων της χώρας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή