Πακιστάν: Τουλάχιστον 17 νεκροί από «επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους»

Έντονη αντίδραση της νέας κυβέρνησης του Πακιστάν έναντι των ΗΠΑ
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 15:12
UPD:15:16
REUTERS

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά κατοικίας στο Βόρειο Γουαζιριστάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην πλέον πολύνεκρη επιχείρηση μη επανδρωμένου αεροσκάφους για το 2013. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πιθανότατα από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε συγκρότημα κτηρίων στο βορειοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με πακιστανούς αξιωματούχους.

Τουλάχιστον δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά κατοικίας στο Βόρειο Γουαζιριστάν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην πλέον πολύνεκρη επιχείρηση μη επανδρωμένου αεροσκάφους για το 2013.

Πρόκειται για την τρίτη παρόμοια επίθεση μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ναουάζ Σαρίφ, ο οποίος έχει ζητήσει τον τερματισμό των επιθέσεων του συγκεκριμένου τύπου από πλευράς των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση κάνει λόγο για «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Πακιστάν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας σημείωσε ότι η ασιατική χώρα έχει πολλάκις τονίσει την ανάγκη να σταματήσουν αυτού του είδους οι δραστηριότητες.

«Είναι αντιπαραγωγικές, ενέχουν τον κίνδυνο απώλειας αμάχων και δημιουργούν περιπλοκές σε ζητήματα σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο πακιστανός αξιωματούχος.

Σε μια παράλληλα εξέλιξη, τουλάχιστον έξι μέλη των αρχών ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη το πρωί σε επίθεση ενόπλων κοντά σε σημείο ελέγχου στην Πεσαβάρ.

Τουλάχιστον δύο άνδρες αγνοούνται, έχοντας πιθανότατα απαχθεί από τους αντάρτες.

Η περιοχή κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανιστάν θεωρείται καταφύγιο για μαχητές της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν.

Eκτιμάται ότι, από το 2004 έως το 2013, 3.460 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από πλευράς της CIA, με τα περισσότερα να έχουν πραγματοποιηθεί επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή