Πρώην διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής ο παραλήπτης του παγιδευμένου φακέλου

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 09:48
UPD:10:45
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

A- A A+

Για πρώην διευθυντή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο οποίος έχει αποστρατευτεί, προοριζόταν ο παγιδευμένος φάκελος που ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο φάκελος έχει σταλεί από τη Θεσσαλονίκη και φέρει ως αποστολέα τον αδελφό του παραλήπτη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε την παλιά του διεύθυνση στα Πατήσια, προφανώς γιατί οι αποστολείς δεν γνώριζαν ότι έχει μετακομίσει.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια σχετίζεται με τους έγκλειστους των φυλακών για τρομοκρατική δράση και η επιλογή του παραλήπτη έχει συμβολικό χαρακτήρα, λόγω της θέσης που κατείχε στην Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για ένα ντοσιέ μέσα σε κίτρινο φάκελο, ενώ ο αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρίες, καλώδια, σύστημα πυροδότησης και άγνωστη μέχρι στιγμής εκρηκτική ύλη.

Η ανάφλεξη έγινε όταν ο φάκελος έπεσε στο δάπεδο κατά τη διάρκεια της διαλογής, αλλά δεν εξερράγη η εκρηκτική ύλη. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, που εξουδετέρωσε τον μηχανισμό με ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με αυτούς που είχαν σταλεί σε ίδιους φακέλους, ταχυδρομικώς, στον πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, στις 31 Μαρτίου του 2011, και στον Χάρη Καστανίδη όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης, σε ένδειξη συμπαράστασης στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», από την ιταλική οργάνωση FAI.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν ανάλογες περιπτώσεις

Η Αντιτρομοκρατική έδωσε τηλέφωνα επικοινωνίας για τυχόν ανάλογες περιπτώσεις με παγιδευμένους φακέλους.

Συγκεκριμένα, αν κάποιος υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ αντιληφθεί ανάλογο φάκελο ή κάποιος πολίτης, Φορέας, Οργανισμός, Υπηρεσία κλπ. παραλάβει τέτοιο φάκελο, καλείται να μην τον ανοίξει και να επικοινωνήσει άμεσα με τα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964 της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή