Συναντήσεις Χ. Αθανασίου με ΔΣΑ, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Πρώτη επαφή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως υπουργού Δικαιοσύνης
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 20:16
UPD:21:28
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

A- A A+

Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος, αφού επισήμανε την πρόθεση του νέου Υπουργού να μετάσχει «σε έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για όλα τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο και τη Δικαιοσύνη γενικότερα», αναφέρθηκε στο δικηγορικό σώμα, που, όπως είπε, «σε μια εποχή που στοχοποιείται και βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα σύνολο δήθεν μεταρρυθμίσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ίδια τη διαφύλαξη της θεσμικής ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, βρίσκεται παράλληλα υπό επεξεργασία μια ιστορική διαδικασία αναμόρφωσης του Κώδικα περί Δικηγόρων».

Όπως τόνισε ο κ. Αδαμόπουλος, «οι δικηγόροι της χώρας, προσέρχονται στο διεξαγόμενο δημόσιο διάλογο καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε αρμόδιο θεσμικό επίπεδο, με απόλυτο σεβασμό της ιδιότητάς τους ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και του εν γένει προβλεπόμενου θεσμικού τους ρόλου και ευελπιστούν ότι η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να μην υπονομευθεί από τη δράση εξωθεσμικών παραγόντων».

Στην ομιλία του, επισήμανε ακόμη πως είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζεται ο δικηγόρος συλλήβδην ως κατά τεκμήριο προνομιούχος και φοροφυγάς.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αναφερόμενος στην «δήθεν» απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, τόνισε πως αυτό ήταν η αφορμή για να εισχωρήσουν ιδιοτελή συμφέροντα, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι ως πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (15.1.2011) είχε ταχθεί κατά του ανοίγματος του δικηγορικού επαγγέλματος, ενώ και πάλι με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΔΕ είχε επισημάνει, πριν δυο χρόνια, ότι η έκδοση των συναινετικών διαζυγίων δεν μπορεί να ανατεθεί στους συμβολαιογράφους.

Ο κ. Αδαμόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ως τέως δικαστικός λειτουργός «με γνώση των δεδομένων και της ειδικότερης κατάστασης που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, γεννά προσδοκίες στο σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας, ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν θα παραμείνει αδρανής απέναντι σε διεκδικήσεις πάγιες, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός των υλικοτεχνικών υποδομών και η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των δικαστηρίων, αλλά και επιπλέον πως δεν θα υποκύψει σε πιέσεις που επιθυμούν την απαξίωση του δικηγορικού σώματος και την παράβλεψη του θεσμικού του ρόλου».

Συνάντηση και με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Ο κ. Αθανασίου είχε συνάντηση και με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ο νέος υπουργός αναφέρθηκε διεξοδικά στις προτεραιότητες του υπουργείου οι οποίες συνδέονται με τη δικαιολογημένη απαίτηση της κοινωνίας για γρήγορη και αξιόπιστη Δικαιοσύνη.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ της Ένωσης συνεχάρησαν τον κ. Αθανασίου για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, εξέφρασαν τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους στον νέο υπουργό και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή