Ο Κόζακ στο «τιμόνι» της Εθνικής Σλοβακίας

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 16:55
UPD:17:05
EPA/NUNO VEIGA

Ο σλοβένος ποδοσφαιριστής Γιαν Κόζακ (αριστερά).

A- A A+

Αλλαγή φρουράς στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σλοβακίας, με τον Γιαν Κόζακ να αντικαθιστά το δίδυμο των Στάνισλαβ Γκρίγκα και Μίχαλ Χιπ, λόγω των ανεπιτυχών αποτελεσμάτων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στον 7ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2014.

Οι δύο παλαίμαχοι άσσοι είχαν αναλάβει καθήκοντα τον Μάιο του 2012, όμως δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες, αφού οι Σλοβάκοι κατέγραψαν μόλις δύο νίκες σε έξι αγώνες, στον όμιλο που μετέχει και η Εθνική Ελλάδας.

Το «ποτήρι ξεχείλισε» μετά την ισοπαλία (1-1) με μία από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης, το Λιχτενστάιν, στις 7 Ιουνίου. Το έργο του νέου ομοσπονδιακού εκλέκτορα, πάντως, κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται, αφού τη Σλοβακία περιμένει τον Σεπτέμβριο ένας πολύ δυνατός αγώνας με την πρωτοπόρο του ομίλου, Βοσνία. 

«Η εκτελεστική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβακίας επέλεξε τον Γιαν Κόζακ για να καθοδηγήσει την εθνική ομάδα, αρχής γενομένης από τις 2 Ιουλίου 2013 και ως τις 11 Νοεμβρίου 2015» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Στην ποδοσφαιρική καριέρα του ο Κόζακ έγινε γνωστός ως ένας εξαιρετικός μέσος, μέλος της Εθνικής Τσεχοσλοβακίας που κατάκτησε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 και η οποία μετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982. Να σημειωθεί ότι το 1981 ο Κόζακ αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην πατρίδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις