Δίκη «17Ν» : Απόντες οι περισσότεροι μάρτυρες

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 10:15
A- A A+

Με την εκφώνηση του καταλόγου των μαρτύρων κατηγορητηρίου άρχισε, στις 9 το πρωΐ, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Οι περισσότεροι από τους μάρτυρες κατηγορητηρίου ήταν απόντες, ενώ στο δικαστήριο είχαν προσέλθει η κόρη του Παύλου Μπακογιάννη, Αλεξία και ο αδελφός του, Νίκος Μπακογιάννης, ο Παναγιώτης Ταρασουλέας και η σύζυγός του Ελπίδα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν και η Σοφία Ιουλία, χήρα του Μιχάλη Βρανόπουλου.

Στο δικαστήριο δεν βρισκόταν κανένας από τους Τούρκους και Αμερικανούς υπηκόους, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής προκάλεσε η εκφώνηση των δύο «προστατευόμενων» μαρτύρων κατηγορητηρίου, που φέρουν τους κωδικούς Α1 και Β1 για τις υποθέσεις Περατικού και Βρανόπουλου, αντιστοίχως. Και οι δύο δήλωσαν παρόντες κατά την εκφώνηση των κωδικών τους.

Ο συνήγορος της οικογένειας Περατικού, Ελίζα Βόζενμπεργκ, ζήτησε να μη μιλήσουν οι «προστατευόμενοι» μάρτυρες και ο πρόεδρος της απάντησε ότι, σύμφωνα με το νόμο, αν ζητηθεί, θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε τα ονόματα 10 μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, η λίστα των μαρτύρων τους θα συμπληρωθεί.

Μεταξύ των μαρτύρων, που προτείνονται από το Γιάννη Σερίφη, είναι τα ονόματα του Ευάγγελου Γιαννόπουλου, του Μανώλη Γλέζου, του Γρηγόρη Καλομοίρη, του Χρήστου Χαλαζιά.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μαρτύρων θα συνεχιστεί η συζήτηση, που αφορά στην αρμοδιότητα ή μη του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή