Τανζανία: Τους νεκρούς της επίθεσης του 1998 τίμησε ο Ομπάμα

Ολοκληρώθηκε η αφρικανική περιοδεία του αμερικανού προέδρου
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 14:58
UPD:15:19
Reuters/JASON REED

Στην τελετή μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του 1998 παρευρέθη και ο προκάτοχος του κ. Ομπάμα, Τζορτζ Γ. Μπους.

A- A A+

Στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης στην αμερικανική πρεσβεία στην Τανζανία το 1998 κατέθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Το σημείο της επίθεσης βρίσκεται στην πόλη Νταρ Ες Σαλάαμ.

Στο χτύπημα, το οποίο είχε οργανώσει η Αλ Κάιντα και το οποίο συνέπεσε με ανάλογη βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, είχαν σκοτωθεί 11 Αμερικανοί. Στην Κένυα τα θύματα ήταν εκατοντάδες.

Στην τελετή μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του 1998 παρευρέθη και ο προκάτοχος του κ. Ομπάμα, Τζορτζ Γ. Μπους.

YOUTUBE/ASSOCIATEDPRESS

Η Τανζανία αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό της αφρικανικής περιοδείας του αμερικανού πρόεδρου, η οποία περιέλαβε ακόμη τη Σενεγάλη και τη Νότια Αφρική.

Ο κ. Ομπάμα επισκέφθηκε επίσης μια αμερικανική μονάδα παραγωγής ενέργειας στην Τανζανία.

Εντός του σαββατοκύριακου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με πενταετή ορίζοντα, με στόχο το διπλασιασμό της προσβασιμότητας στον ηλεκτρισμό στην υποσαχάρια Αφρική, σε συνεργασία με αφρικανικές χώρες, αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα.

REUTERS

Στο ίδιο επιχειρηματικό φόρουμ στην Νταρ Ες Σαλάαμ, ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε την εφαρμογή και δεύτερου προγράμματος για τη διευκόλυνση του εμπορίου των ΗΠΑ με το Μπουρούντι, την Κένυα, τη Ρουάντα, την Τανζανία και την Ουγκάντα, αλλά και για την διευκόλυνση του εμπορίου των συγκεκριμένων χωρών μεταξύ τους.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Οι κυρίες Ομπάμα και Μπους έλαβαν με τη σειρά τους μέρος στη σύνοδο των πρώτων κυριών της Αφρικής.

Ο αμερικανός πρόεδρος, στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος και αναχώρησε για τις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή