Παρέμβαση ΣτΠ για το σύστημα ιατρικών ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 13:50
UPD:14:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

A- A A+

Προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του νέου συστήματος ορισμού ιατρικών ραντεβού μέσω πενταψήφιων τηλεφωνικών γραμμών του ΕΟΠΥΥ κατέθεσε προς το υπουργείο Υγείας η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού.

Συγκεκριμένα, μετά από διαμαρτυρίες πολιτών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να κλείσουν ραντεβού με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, στελέχη του Συνηγόρου διενήργησαν αυτοψίες στα υποκαταστήματα του Οργανισμού, προκειμένου να εντοπίσουν και να καταγράψουν τη φύση και την έκταση των καταγγελλόμενων προβλημάτων.

Κατόπιν των παραπάνω, με επιστολή που απηύθυνε προς την ηγεσία του υπουργείου, η κ. Σπανού πρότεινε τη δημιουργία ενός Συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των ιατρικών ραντεβού, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ να κλείνουν ιατρικά ραντεβού στα υποκαταστήματα του τελευταίου με αυτοπρόσωπη παρουσία και, επιπλέον, θα λαμβάνει υπόψη τις ακυρώσεις και τις τροποποιήσεις των ραντεβού, παρέχοντας σχετική ενημέρωση σε ασθενείς και ιατρούς,

Συνέστησε επίσης τη δημιουργία ενός Κεντρικού Συντονιστικού Συνδέσμου στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος θα συντονίζει το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τον ορισμό των ιατρικών ραντεβού τηλεφωνικά, αλλά και την ηλεκτρονική κοινοποίηση της ημερήσιας λίστας των ασθενών από τις εταιρείες στους ιατρούς, ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις μεταξύ των ασθενών για τη σειρά προτεραιότητας εξέτασής τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε από την πλευρά του από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να διερευνήσει τη δυνατότητα υλοποίησης των προτάσεων. Παρά το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει, προστίθεται στην ανακοίνωση, «ο Συνήγορος του Πολίτη εξακολουθεί να διαπιστώνει την ανάγκη εξέτασης και εφαρμογής των προτάσεών του και θα επαναφέρει το θέμα στις νέες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή