Δίκη «17Ν» : Στον χώρο της Αριστεράς η οργάνωση, λέει ο συνήγορος του Γιωτόπουλου

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 13:06
UPD:13:07
A- A A+

Στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς ενέταξε τη «17 Νοέμβρη» κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του για την ένσταση περί αρμοδιότητας ή μη του δικαστηρίου, ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, κ. Γιάννης Ραχιώτης.

Ο κ. Ραχιώτης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρόκειται για μια οργάνωση που πρέπει να ενταχθεί στο χώρο της ευρείας Αριστεράς. Το δέχεται και το βούλευμα το οποίο αναφέρεται στα κινήματα του 1968».

«Πρόκειται για μια οργάνωση όμως πολύ διαφορετική από αυτές της ευρείας Αριστεράς. Η Αριστερά που ξέραμε μέχρι τη «17 Νοέμβρη» ήταν η αμυντική Αριστερά, η Αριστερά της αθωότητας. Στο αντάρτικο προστάτευε απλώς τους ανθρώπους της. Τα θύματα της Αριστεράς όπως ο Μπελογιάννης, ο Πέτρουλας ήταν αθώα...».

«Η «17 Νοέμβρη» είναι η επιτιθέμενη Αριστερά. Είναι ο κυνηγημένος που αποφασίζει να γίνει κυνηγός. Φορείς της δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι που δέχονται ότι υπήρξαν μέλη της. Είναι φορείς μιας μακροχρόνιας ιστορικής διαδρομής. Μια μακροχρόνια βία θα βγάλει οριακές αντιδράσεις...».

«Η δράση της «17 Νοέμβρη» προκάλεσε πόνο στην άλλη πλευρά και αυτό είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά. Εισήγαγε το φόβο ως παράγοντα της καθημερινότητας στην άρχουσα τάξη. Βλέπετε τίποτα απολίτικο σε όλα αυτά;...».

«Η δράση της «17 Νοέμβρη» ήταν αυτή που προκάλεσε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού... Ο αριστερός στην Ελλάδα ήταν πάντα ο κυνηγημένος. Διεκδικούσε ένα χώρο... Εδώ έχουμε μια πλήρη πολιτική δράση».

«Χαρακτηρίστε την έγκλημα, αλλά χαρακτηρίστε την ως πολιτικό έγκλημα. Επιδίωξη του δικαστή θα πρέπει να είναι το μικτό ορκωτό δικαστήριο».

Η δίκη θα επαναληφθεί μετά το διάλειμμα με τις τοποθετήσεις των υπολοίπων συνηγόρων υπεράσπισης επί της ενστάσεως για την αρμοδιότητα ή μη του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή