Προανακριτική: «Όχι» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση εργασιών

Βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 20:46
UPD:02/07/2013 10:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει τα πορίσματα που θα έχουν κατατεθεί από τα κόμματα.

A- A A+

Με πλειοψηφία 7 – 6 απορρίφθηκαν από την Προκαταρκτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση των εργασιών της Επιτροπής, αλλά και για επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την πλειοψηφία συγκρότησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, κάνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει «άρον άρον επανασύσταση της τρικομματικής κυβέρνησης».

Η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να συζητήσει τα πορίσματα που θα έχουν κατατεθεί από τα κόμματα, προκειμένου να σταλούν στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η διαδικασία έκδοσης πορίσματος είναι «στον αέρα», καθώς δεν έγινε ψηφοφορία, κυρίως όμως θέτει πολιτικό θέμα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Καλούμε τον Ε. Βενιζέλο που σιωπά να απαντήσει γιατί η κατάθεσή του διαψεύδεται από μάρτυρες, έγγραφα και στοιχεία και κρύβεται πίσω από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Στ. Κοντονής, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επέκταση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της υπεξαίρεσης εγγράφου.

«Η μη ένταξή του αδικήματος αυτού λειτουργεί εις όφελος όλων των εμπλεκομένων προσώπων», ήταν η εκτίμηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Δρίτσας είπε ότι η απάντηση στην πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη ήταν να συλλεγούν 30 υπογραφές από βουλευτές με την σχετική πρόταση και να σταλούν στην Ολομέλεια.

Κατά τη συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους οι τρεις βουλευτές είπαν ότι ο Χρ. Μαρκογιαννάκης άνοιξε συζήτηση για παραγραφή των αδικημάτων που αφορούν τον Γ. Παπακωνσταντίνου λέγοντας «να δούμε» αν έχουν παραγραφεί.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν την κυβερνητική πλειοψηφία υποστηρίζοντας ότι «επιχειρήθηκε προσομοίωση διαβούλευσης με προσυνεννοημένη κατάληξη. Δεν δεχόμαστε την λειτουργία συγκάλυψης. Φέρουν ευθύνη τα μέλη της πλειοψηφίας της Επιτροπής». Μάλιστα ο Στ. Κοντονής σχολίασε την στάση της ΔΗΜΑΡ κάνοντας λόγο για «ευγενική χορηγία της» στην επανασύσταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να συνεχίσει τις εργασίες της η Επιτροπή μέχρι να στείλει ο ΣΔΟΕ το πόρισμά του για το συνολικό ύψος της ζημίας του Δημοσίου και την απάντηση των ιρλανδικών αρχών για την σύνθεση του fund των 562 εκατ. δολ. που βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ.

newsroom naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή