Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 12:02
UPD:12:16
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

A- A A+

Παρέμβαση με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε με τις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, έκανε με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 

«Σίγουρα δεν είναι σήμερα η ώρα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν. Η ιστορία θα απονείμει δικαιοσύνη σε όλους. Άλλωστε ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», ήταν το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού αναφορικά με την απόδοση πολιτικών ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή», είχε δηλώσει ο Μάκης Βορίδης από το βήμα του 9ου συνεδρίου της Ν.Δ., προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο ΠΑΣΟΚ.

Τη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ., όταν μάλιστα η δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της, εξέφρασε στον Πρωθυπουργό ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Άμεση ήταν η αντίδραση και του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε με νόημα πως οι ευθύνες για την κρίση πρέπει να αναζητηθούν στην περίοδο της διακυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Αντίθετα με τις «διχαστικές διαθέσεις», «η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο», σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός για τις δηλώσεις του Μ. Βορίδη και υπερασπίστηκε την πολιτική κληρονομικά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή