ΕΣΡ: Ακρόαση του Γ. Κουρή για το Alter

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2003 19:31
A- A A+

Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα κληθούν οι σταθμοί Star, Antenna, Mega και Alter την ερχόμενη Τρίτη, για να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την υποβάθμιση των αντιπολεμικών συλλαλητηρίων και την ανάδειξη της επίσκεψης του τέως βασιλιά.

Επίσης, μέχρι την Παρασκευή, οι ίδιοι σταθμοί και η ΝΕΤ θα καταθέσουν υπόμνημα στο ΕΣΡ για τον τρόπο που μετέδωσαν το τραγικό δυστύχημα στην γέφυρα του Αλιάκμονα.

Τα κανάλια, ισχυρίζονται ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν τον ανθρώπινο πόνο, όπως τους προσάπτει το ΕΣΡ.

Σήμερα, προσήλθε σε ακρόαση ο κ. Γ. Κουρής, σχετικά με την επιστολή που έχει αποστείλει προς το ΕΣΡ, ισχυριζόμενος ότι ενώ είχε συμφωνήσει με τους Γ. Βαλσαμίδη και Α. Αθανασούλη, να πωλήσει το 50% των μετοχών του καναλιού Alter, τελικά εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του καναλιού οι σύζυγοί τους Αναστασία Παυλοπούλου και Δήμητρα Κούτρα, τις οποίες χαρακτηρίζει «αχυράνθρωπους».

Το ΕΣΡ ερευνά την οικονομική αυτοτέλεια των ιδιοκτητριών. Και οι δύο πλευρές θα καταθέσουν υπομνήματα και δικαιολογητικά στις 18/3 και 19/3.

Ακόμα, το ΕΣΡ ασχολήθηκε σήμερα με τα «ροζ τηλέφωνα», τις χαρτορίχτρες, του αστρονόμους των τηλεοπτικών σταθμών Γαλάτσι ΤV, Polis, Magic Πειραιάς, 0-6 TV. Οι σταθμοί θα καταθέσουν υπόμνημα στο Συμβούλιο.

Τέλος, το ΕΣΡ, έκανε δεκτή την αίτηση για δικτύωση του Αntenna με την Multichoice Hellas για την αναμετάδοση του νέου τηλεπαιχνιδιού Wall.

Προτεινόμενα για εσάς