Τουλάχιστον έξι νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Πάνω από 420 νεκροί τον Ιούνιο
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 15:47
A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε σουνιτικές πόλεις γύρω από την Βαγδάτη, καθώς συνεχίζεται το κύμα βίας που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 420 ανθρώπων αυτόν τον μήνα.

Στην πόλη Άμπου Γράιμπ, δυτικά της Βαγδάτης, μια βόμβα εξερράγη σε αγορά, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τουλάχιστον δέκα. Στην κοντινή πόλη Κάρμα, ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών σκοτώνοντας τρεις εξ αυτών πριν διαφύγουν, όπως δήλωσαν αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Επίσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Τάτζι, στο βόρειο Ιράκ, ενώ τρία μέλη μιας ένοπλης ομάδας που είχε συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον της αλ Κάιντα, της Σάχουα, τραυματίστηκαν από μια έκρηξη στη Σάρκατ.

Η κλιμάκωση της βίας στο Ιράκ καταγράφεται σε μια περίοδο που η χώρα παραλύει από το πολιτικό αδιέξοδο και ενώ σημειώνονται εδώ και μήνες διαδηλώσεις από τη σουνιτική μειονότητα, η οποία καταγγέλλει διακρίσεις σε βάρος της από την κυριαρχούμενη από σιίτες κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι.

Οι νέες αυτές επιθέσεις αυξάνουν σε 424 τον αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας στη χώρα τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας και υγείας του Ιράκ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή