Ιράκ: Νεκρός ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας σε αιματηρή επίθεση

Διπλή έκρηξη στο αυτοκίνητό του στην σουνιτική επαρχία Άνμπαρ
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 16:49
UPD:17:25
REUTERS/STRINGER/IRAQ

Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Άνμπαρ, καρδιά της σουνιτικής κοινότητας στο Ιράκ, η οποία βρίσκεται κοντά με τη Συρία (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η έκρηξη δύο βομβών οι οποίες είχαν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας του Ιράκ είχαν ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν ακόμη 22 στην πόλη Ράμαντι, στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η πρώτη έκρηξη σκότωσε τον ίδιο τον αξιωματικό και η δεύτερη, η οποία πυροδοτήθηκε περίπου πέντε λεπτά αργότερα, ενώ αστυνομικοί και διερχόμενοι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το αυτοκίνητο, στοίχισε τη ζωή σε ακόμη εννέα ανθρώπους.

Η επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Άνμπαρ, καρδιά της σουνιτικής κοινότητας στο Ιράκ, η οποία βρίσκεται κοντά με τη Συρία.

«Βρισκόμασταν σε υπηρεσία σε ένα κοντινό σημείο ελέγχου όταν το αυτοκίνητο εξερράγη. Τρέξαμε για να εξακριβώσουμε τι συνέβαινε, αλλά πριν φθάσουμε στο αυτοκίνητο αυτό ανατινάχθηκε ξανά», είπε ένας αστυνομικός επί τόπου. «Πολλοί πολίτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο αποκορύφωμα του θρησκευτικού εμφυλίου της περιόδου 2006-2007, η Άνμπαρ ελεγχόταν κατά μεγάλο μέρος της από μια οργάνωση η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, η οποία τους τελευταίες μήνες ανακτά την δύναμή της.

Ο νεκρός αξιωματικός ανήκε στη Σάχουα, μια δύναμη η οποία είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις επιχειρήσεις εναντίον της Αλ Κάιντα στο παρελθόν.

Αργά τοπ βράδυ της Πέμπτης, εκρήξεις βομβών οι οποίες είχαν τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα καφέ και άλλους στόχους σε όλη τη χώρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή