Δίκη «17Ν» : Εβδομη ημέρα

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2003 09:49
UPD:10:18
A- A A+

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής για την ένσταση αρμοδιότητας ή μη του δικαστηρίου συνεχίζεται, από τις 9:10' το πρωΐ, η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Με την έναρξη της διαδικασίας πήρε το λόγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος επικαλέστηκε θέμα προσωπικό και υποστήριξε ότι γίνεται διαστρέβλωση των προκηρύξεων της οργάνωσης.

Ο Κουφοντίνας διάβασε απόσπασμα προκήρυξης μετά την απόπειρα δολοφονίας Τσαντ, για την οποία είχε μιλήσει, χθες, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Ηλίας Αναγνωστόπουλος, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι η προκήρυξη έγραφε πως «θα συνεχίσουμε να χτυπάμε όποιον Αμερικάνο έρχεται στα νησιά μας για διακοπές».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είπε στο δικαστήριο πως στην προκήρυξη αυτή είναι σαφές «ότι δε μιλάμε για Αμερικανούς τουρίστες, αλλά για στρατιωτικούς» και πρόσθεσε οτι η πλειονότητα των ενεργειών της «17 Νοέμβρη» ήταν αντιαμερικάνικες.

Στη συνέχεια, ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού, Γιώργος Αγιοστρατίτης, ζήτησε από το δικαστήριο να επιτραπεί στους δημοσιογράφους να μιλούν στα διαλείμματα της δίκης με τους κατηγορουμένους.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Μιχάλης Μαργαρίτης, του απάντησε πως είναι κρατούμενοι και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή