«Πόλεμος» στην ΕΠΟ

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 14:15
UPD:14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Για οργανωμένο σχέδιο με στόχο το «πισωγύρισμα» έκανε λόγο ο διοικητικός ηγέτης της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

A- A A+

«Πόλεμος»ξέσπασε στην ΕΠΟ στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης. «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης από τον πρόεδρο Γιώργο Σαρρή, απίστευτες καταγγελίες από τους Τζώρτζογλου, Χατζηαποστόλου εναντίον της νυν διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Για οργανωμένο σχέδιο με στόχο το «πισωγύρισμα» έκανε λόγο ο διοικητικός ηγέτης της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο οποίος μεταξύ άλλων άφησε αιχμές εναντίον αυτών που επιδιώκουν, όπως τόνισε, να ανατρέψουν το ισχύων καθεστώς.

Αναφερόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των ομάδων, μετά την άρνηση της UEFA να απαγορεύσει στους Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα να συμμετάσχουν στο Γιουρόπα Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, ο κ. Σαρρής επισήμανε: «Υπάρχουν μύθοι και κατασκευάζονται ένοχοι. Πετύχαμε σε όλα. Δεν εμπλακήκαμε στις αποφάσεις και στηρίξαμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των οργάνων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ευρωπαϊκά αποδεκτό τμήμα αδειοδότησης. Καλούμε όποιον έχει αντιρρήσεις να αποδεχτεί το άνοιγμα του φακέλου του. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν.»

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε αυτούς που προσπαθούν να τον «ανατρέψουν»: «Με αφορμή το νέο αθλητικό νόμο γίνεται μια απόπειρα να επανέλθει η παλαιά τάξη πραγμάτων από μια ομάδα ατόμων που προέρχεται από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε εισαγγελικό έλεγχο. Πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο, με αφεντικά και υπηρέτες. Όλοι τους ξέρετε και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους».

             Στην αντεπίθεση οι πρόεδροι δύο Ενώσεων

Τα λόγια του Γιώργου Σαρρή όχι μόνο δεν πέρασαν...στο ντούκου, αλλά εξόργισαν τους προέδρους των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου, οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας με απίστευτες καταγγελίες.

Οι δύο προαναφερθέντες, ως γνωστό, έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της νυν διοίκησης με στόχο την ανατροπή της. Ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, να «ανεβάσουν τους τόνους» στη διάρκεια της συνέλευσης.

Ο Βασίλης Χατζηαποστόλου τόνισε απευθυνόμενος προς το Γιώργο Σαρρή: «Μόνο όσοι σας ψήφισαν πήραν πόστα, εξαπολύσατε ανελέητο κυνηγητό σε υπαλλήλους που δεν σας ήταν αρεστοί, προχωρήσατε σε προσλήψεις συγγενών και φίλων. Δεν κρατήσατε ούτε τα προσχήματα. Έχετε χωρίσει τις Ενώσεις σε δικές μας και δικές σας. Πουλήσατε εκδούλευση στις Ενώσεις με την κρατική επιχορήγηση, λες και τρώμε χόρτο. Κατά τ’ άλλα, ο Χατζηαποστόλου και ο Τζώρτζογλου φταίνε που προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια.

Το νέο σας αστέρι, ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο Παπακωνσταντίνου Γιάννης, αυτός ο μεγάλος παράγοντας, τον έχετε βάλει και παρεμβαίνει στις εκλογές των Ενώσεων. Γυρίζει στις Ενώσεις με έξοδα της ΕΠΟ. Εδώ ταιριάζει η παροιμία για τη μύγα που… μεγάλωσε…»

Η επίθεση του προέδρου της ΕΠΣ Κιλκίς έγινε σφοδρότερη: «Μιλάτε για αμαρτωλό παρελθόν για κάποιους. Εσείς τι είστε; Από παρθενογένεση ήρθατε; Εσείς είστε αυτός που θυμίζετε αυτό το αμαρτωλό παρελθόν. Οι Παπανικολάου, Κουρίδης και Υφαντής που διοικούν την ΕΠΟ, δεν είναι ποδοσφαιρικό παρελθόν; Μιλήσατε για σχέδιο αποδόμησής σας. Γιατί δεν μας λέτε για το σχέδιο αναδόμησης σας; Πώς αναδειχτήκατε; Ξαφνικά σας αγάπησαν οι Ενώσεις;»

Το λόγο πήρε ο Νίκος Τζώρτζογλου: «Εδώ μέσα είναι η βία! Εμείς την παράγουμε. Όπως με τη διαιτησία στον τελικό του κυπέλλου, για να πουλήσετε εκδούλευση. Έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία; Έξι διαιτητές βάλατε. Είδαμε τι έκαναν ο κ. Γιάχος, η παρέα του και η ΚΕΔ.

Κύριοι, είστε παραχαράκτες της ποδοσφαιρικής ιστορίας! Γράψατε “κυπελλούχος… αυτός”. Μεταφέρατε την τροπαιοθήκη από την Τρίπολη αλλού. Εγώ θα σας έκανα μήνυση για απώλεια εσόδων.

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων έχουμε γίνει ανέκδοτο. Τώρα την ΕΠΟ τη διοικεί η γνωστή… τρόικα. Εγώ από τον Γκαγκάτση δεν πήρα τίποτα, ο ίδιος δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά έκανε πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος τάχθηκε κατά της διαγραφής των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς, ζητώντας τα ακόλουθα: «Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες κύριε πρόεδρε. Αποτρέψτε όσο είναι καιρός τη διαγραφή Ηρακλείου και Κιλκίς. Είναι επικίνδυνο για όλους μας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις