ΝΒΑ: Στο Νο 15 του ντραφτ του Μιλγουόκι ο Αντετοκούνμπο

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 10:37
UPD:10:56
REUTERS/KEITH BEDFORD
A- A A+

Ο δρόμος για το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είναι,πλέον, ορθάνοιχτος για το Γιάννη Αντετοκούνμπο, που επελέγη στο Νο 15 των ντραφτ από το Μιλγουόκι.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Έλληνας αθλητής επιλέγεται σε τόσο υψηλή θέση (οι Κουφός και Ρεντζιάς είχαν φτάσει στο Νο 23) και ο νεαρός άσσος, που πρόσφατα υπέγραψε στην ισπανική Σαραγόσα έναντι 325.000 δολαρίων, είναι έτοιμος για ένα πραγματικά «χρυσό» συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.'

Ο 18χρονος φόργουορντ θα ταξιδέψει αύριο για τις ΗΠΑ, όπου θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία των Μπακς, μιας και όπως όλα δείχνουν τον  υπολογίζουν κανονικά για την προσεχή σεζόν του ΝΒΑ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τις ετήσιες αποδοχές του να ξεπερνούν το 1 εκατ. δολάρια και κλιμακωτά να φτάσουν το ό 1,6 εκατ. δολάρια!

Η εξέλιξη αυτή ήταν λογικό να ενθουσιάσει τον παίκτη: «Είναι απλά η αρχή ενός μεγάλου δρόμου που μου δίνει την ευκαιρία να επιτύχω με την ομάδα μου. Θα δώσω τα πάντα στο παρκέ. Θα αποδείξω πως οι Μπακς έκαναν την σωστή επιλογή.»

Ο γενικός διευθυντής των Μπακς, Τζον Χάμοντ, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σίγουροι πως πήραμε τον καλύτερο παίκτη που υπήρχει στον πίνακα. Εχει εκπληκτικές προοπτικές. Σουτάρει καλά κι όλα θα γίνουν ευκολότερα εφόσον συνεχίσει να δουλεύει. Πιστεύω πως έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας All-Star παίκτης.»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις