Τουρκία : Προειδοποιητικά πυρά εναντίον διαδηλωτών

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2003 12:35
A- A A+

Προειδοποιητικά πυρά χρησιμοποίησε σήμερα η τουρκική αστυνομία, για να εμποδίσει πλήθος διαδηλωτών να εισβάλει στο λιμάνι του Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα,) όπου αποβιβάζεται εδώ και εβδομάδες αμερικανικό στρατιωτικό υλικό, στο πλαίσιο των προετοιμασιών στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, μετέδωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν και σε συλλήψεις διαδηλωτών.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Ισκεντερούν με πρωτοβουλία του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και των στρατιωτών για να διεισδύσουν στις εγκαταστάσεις του λιμανιού κρατώντας πανώ που έγραφαν : «Οχι στον πόλεμο» και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Yankees Go Home». Στόχος των διαδηλωτών ήταν να φθάσουν μέχρι τα οχήματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και να πετάξουν κόκκινη μπογιά.

Σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα, η αποβίβαση στρατιωτικού υλικού στο λιμάνι του Ισκεντερούν εντάσσεται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων της Τουρκίας, που είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή