Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας

Ομιλία του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ στην Πάτρα
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 22:57
UPD:23:17
EUROKINISSI

O Δημήτρη Κουτσούμπας μιλά στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην πλατεία Γεωργίου.

A- A A+

Κάλεσμα για συμπόρευση με το ΚΚΕ απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του σε ανοικτή συγκέντρωση στην Πάτρα, σημειώνοντας πως σημείωσε «δεν απαιτούμε την πλήρη συμφωνία με το πρόγραμμα του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού περνάει μέσα από το δίπολο ΝΔ από τη μια - ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη με τους αναγκαίους δορυφόρους, οι οποίοι θα φανούν πολύ σύντομα, όπως και με τι αντίστοιχα διλλήματα θα σερβιριστούν.

Στο σημείο αυτό τόνισε πως «όσοι κάνουν πως δεν βλέπουν το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τον παλιό και δοκιμασμένο γνωστό δικομματισμό προηγούμενων δεκαετιών ή δεν θέλουν να αποκαλυφθούν οι παγίδες της αστικής τάξης ή οι ίδιοι έχουν ήδη πέσει στην παγίδα.

Επίσης ανέφερε ότι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ο ανασχηματισμός δεν αποτελούν μια νέα κατάσταση, πολύ περισσότερο δεν αποτελούν νίκη του λαϊκού κινήματος που έφερε τα πάνω κάτω και η κυβέρνηση καταρρέει, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκαταλέγεται στις βασικές αστικές επιλογές, ανεξάρτητα αν κάποιοι, όπως είπε, «σκίζουν τα ρούχα τους» για τον αντιαμερικανισμό του και για την «αντινατοιική» γραμμή του, προσθέτοντας πως ακολουθεί μία γρήγορη πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης.

Ακόμη σημείωσε ότι το «καλοκοίταγμα» προς τη ΔΗΜΑΡ, με προϋπόθεση να αποκηρύξει το μνημόνιο ή πριν με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», γιατί συγκατοικούν στο αντιμνημονιακό μπλοκ, αποδεικνύει τη διαμόρφωσή του σε αστικό σοσιαλδημοκρατικό πόλο με αντίστοιχους δορυφόρους.

Πριν από την ομιλία στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με εργαζομένους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο εργοστάσιο του Αιγίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το ζήτημα περί ιδιωτικοποίησης των ΕΑΣ ενώ από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι μετέφεραν την ανησυχία τους για ενδεχόμενο κλεισίματος του εργοστασίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή