Eυρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης προσεχώς για τον Ντίνο Μιχαηλίδη και το γιο του

Δεν εμφανίστηκαν στον ανακριτή ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου και ο γιος του
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 14:50
UPD:15:05
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

A- A A+

Στην αθωότητά του επιμένει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου επρόκειτο να απολογηθεί σήμερα, όπως και ο γιος του Μιχάλης, αλλά δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον του ανακριτή.

Όπως δήλωσε η συνήγορός τους Ελίζα Βόζενμπεργκ:

«Οι λόγοι που οι εντολείς μου δεν εμφανίστηκαν στην ανάκριση εξηγήθηκαν από εμένα διεξοδικά στους ανακριτές. Οι εντολείς μου δηλώνουν αθώοι και θα ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχει η ελληνική και η κυπριακή νομοθεσία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βόζενμπεργκ σε ερώτηση του ανακριτή για ποιο λόγο δεν εμφανίστηκαν οι κατηγορούμενοι, είπε ότι μετά από έντονο προβληματισμό αποφάσισαν χθες το βράδυ να μην παρουσιαστούν, προσθέτοντας πως έχουν ενημερωθεί τόσο από την ίδια όσο και από τον κύπριο δικηγόρο τους για τις συνέπειες της μη προσέλευσής τους.

Τις επόμενες μέρες οι ανακριτές αναμένεται να εκδώσουν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Ντίνου και Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος εντόπισαν υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν χρήματα σε λογαριασμό στην Κύπρο του γιου του πρώην υπουργού, Μιχάλη Μιχαηλίδη, στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των ανακριτών, στην  εταιρεία BEESTON  κατατέθηκαν  εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan , η οποία είχε κυρίαρχο ρόλο στη διακίνηση του μαύρου χρήματος στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M-1.

Δέκα εκατομμύρια δολάρια εντοπίστηκαν σε  λογαριασμό του Μιχάλη Μιχαηλίδη στην Κύπρο, εκ των οποίων τα επτά φέρονται να προέρχονται από την εταιρία BEESTON, ενώ τα υπόλοιπα από τον Φουάντ Αλ Ζαγιάντ.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχε αποδώσει στον πρώην υπουργό της Κύπρου ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας , ο οποίος είχε υποστηρίξει πως ο κ. Μιχαηλίδης μετέφερε με βαλίτσες τουλάχιστον 4 φορές μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στην συμπληρωματική απολογία του, ο Νίκος Ζήγρας είχε πει πως ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή