Ιταλία: Παραδοχή πρώην γερουσιαστή για χρηματισμό από τον Μπερλουσκόνι

Νέα προβλήματα με τη δικαιοσύνη για τον Καβαλιέρε
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 14:23
UPD:14:26
EPA/ALESSANDRO DI MEO

Μένει να αποφασισθεί εάν ο κ. Μπερλουσκόνι θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά, καθώς φέρεται να κατέβαλε 2 εκατομμύρια ευρώ στον κ. Ντε Γκρεγκόριο χωρίς να το δηλώσει.

A- A A+

Ο πρώην γερουσιαστής του κόμματος Ιταλία των Αξιών, Σέρτζιο Ντε Γκρεγκόριο, παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι χρηματίστηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι με 3 εκατομμύρια ευρώ για να σταματήσει να στηρίζει, το 2008, την κυβέρνηση του Ρομάνο Πρόντι και ζήτησε να υπάρξει ένας «εξωδικαστικός συμβιβασμός» από την εισαγγελία της Νάπολης.

Η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα του κ. Ντε Γκρεγκόριο. Ο πρώην γερουσιαστής θεωρείται πιθανό να καταδικασθεί σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει καμία δικάσιμο.

«Η περίπτωσή μου δεν είναι ασφαλώς η μοναδική και ο κόσμος αυτό πρέπει να το αντιληφθεί. Στην Βουλή και στη Γερουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής διαπραγμάτευση αξιωμάτων, με την σχετική επιβράβευση», δήλωσε ο «μετανοημένος» ιταλός πολιτικός.

Μένει να αποφασισθεί εάν ο κ. Μπερλουσκόνι θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη για διαφθορά, καθώς φέρεται να κατέβαλε 2 εκατομμύρια ευρώ στον κ. Ντε Γκρεγκόριο χωρίς να το δηλώσει και να συνέβαλε επίσης καθοριστικά ο δωρολήπτης να λάβει ακόμη 1 εκατομμύριο ευρώ υπό την μορφή της επίσημης κρατικής χρηματοδότησης του κινήματος το οποίο είχε δημιουργήσει ο  ιταλός γερουσιαστής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή