Εξαιρετική η παρουσία του στίβου στη Μερσίνη

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 21:19
UPD:21:26
Icon/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Ο Τσάκωνας βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του και, ταυτόχρονα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, τον Αύγουστο (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Σαρώνει» ο ελληνικός στίβος στους 17ους Μεσογειακούς αγώνες, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Μερσίνη της Τουρκίας.

Λίγη ώρα μετά το χρυσό του Δουβαλίδη στα 110μ. με εμπόδια, ο Λυκούργος Τσάκωνας πίστωσε με άλλη μια πρωτιά το «ταμείο» της ελληνικής αποστολής, κερδίζοντας τον τελικό των 200μ με χρόνο 20.45.

Ο Λάκωνας σπρίντερ νίκησε στον τερματισμό τον Τούρκο Ραμίζ Γκουλίγιεφ, παγκόσμιο πρωταθλητή στους Εφήβους, που έκανε 20.46, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Σέρτζιο Ρουίς Σεράνο με 20.74. Ο Τσάκωνας βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ του και, ταυτόχρονα, «σφράγισε» το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, τον Αύγουστο.

Το πρώτο μετάλλιο στο στίβο για την ελληνική αποστολή είχε πάντως κατακτήσει ο Δημήτρης Τσιάμης, που ήταν «ασημένιος» στο τριπλούν με επίδοση 17.00 μέτρα, στην τρίτη προσπάθειά του. Νικητής ήταν ο Ιταλός Ντανιέλε Γκρέκο με 17.13μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο επίσης Ιταλός Φαμπρίτσιο Σκέμπρι με 16.62μ.

Μεσογειονίκης για πρώτη φορά στην καριέρα της αναδείχθηκε η Στέλλα Ηρώ Λεδάκη στο επί κοντώ. Η Χανιώτισα άλτρια κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο με 4.50μ, επίδοση που αποτελεί ισοφάριση του ρεκόρ αγώνων, προσφέροντας το τρίτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα.

Η Λεδάκη πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση, είναι δε χαρακτηριστικό ότι πέρασε όλα τα ύψη που επιχείρησε με την πρώτη προσπάθεια (4.10μ, 4.20μ, 4.30μ 4.40μ, 4.50μ), για να αποτύχει τρεις φορές στα 4.61μ. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Ναρόα Αγκίρε Κάμιο με 4.40μ και το χάλκινο η Γαλλίδα Μάριον Μπουϊσόν με το ίδιο ύψος.

Ο Σπύρος Λεμπέσης, με βολή 78.53μ. στην πέμπτη προσπάθεια, πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές συμμετοχές κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων στίβου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Φατίχ Αβάν με 83.84μ και το ασημένιο ο Αιγύπτιος Ιχάμπ Αμπντελραχάν με 82.45μ.

Εν τω μεταξύ, η Κύπρια Ελένη Αρτυματά διατήρησε τον τίτλο της στα 200μ., αφού στον τελικό τερμάτισε σε 23.18 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Η Αρτυματά κατάφερε να ξεπεράσει στα τελευταία μέτρα τη βασική αντίπαλό της, την Ιταλίδα Λιμπάνια Γκρενό (23.20), ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Τουρκάλα Νιμέτ Καρακούς, με επίδοση 23.40.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις