ΗΠΑ: Αντισυνταγματικές οι διακρίσεις ενάντια στα ζευγάρια ομοφυλοφίλων

Απόφαση του ομοσπονδιακού Ανωτάτου Δικαστηρίου
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 17:16
UPD:17:34
REUTERS/JAMES LAWLER DUGGAN

Στη φωτογραφία, διαδηλωτής κουνά μία σημαία περιμένοντας τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σε δύο υποθέσεις που αφορούν το γάμο ομοφυλοφίλων.

A- A A+

Τα νομίμως συζευγμένα άτομα του ιδίου φύλου δικαιούνται τις ίδιες προνοιακές παροχές με τα ζευγάρια ετεροφυλοφίλων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αποφάνθηκε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την Τετάρτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο ακύρωσε πρόνοια της Πράξης Προστασίας του Γάμου η οποία στερούσε από τα ζευγάρια ομοφυλοφίλων φορολογικές διευκολύνσεις, καθώς και παροχές υγείας και σύνταξης οι οποίες παρέχονται στα ζευγάρια ετεροφυλοφίλων.

REUTERS

Η απόφασή ελήφθη με πλειοψηφία 5 έναντι 4 και θεωρείται ιστορική, αφού ακυρώνει τη νομολογία σύμφωνα με την οποία σε ομοσπονδιακό επίπεδο οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως γάμο αποκλειστικά την ένωση ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

Δώδεκα αμερικανικές πολιτείες, καθώς και η περιοχή της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον, έχουν αναγνωρίσει νομικά το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ενώ σε περισσότερες από 30 πολιτείες των ΗΠΑ η συγκεκριμένη ένωση θεωρείται παράνομη.

Εντός των επομένων ωρών αναμένεται και δεύτερη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά νόμο της Καλιφόρνια ο οποίος απαγορεύει τον γάμο ομοφύλων στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή