Ινδία: Συντριβή ελικοπτέρου διάσωσης με οκτώ νεκρούς

Συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Ουταραχάντ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 17:39
UPD:18:55
REUTERS/DANISH SIDDIQUI

Στις επιχειρήσεις διάσωσης μετέχουν 60 ελικόπτερα.

A- A A+

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη μετά την συντριβή ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, το οποίο μετείχε στις προσπάθειες διάσωσης πλημμυροπαθών στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ουταραχάντ.

Το ελικόπτερο των ινδικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο είχε απογειωθεί στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διάσωσης των περίπου 6.000 ανθρώπων οι οποίοι παραμένουν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, συνετρίβη κοντά σε τόπο προσκυνήματος, όπου ο απολογισμός των νεκρών από τις πλημμύρες έχει ξεπεράσει τους 1000.

«Οι οκτώ επιβαίνοντες, εκ των οποίων πέντε μέλη πληρώματος, υπέκυψαν στα τραύματά τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, στην οποία προσθέτουν ότι τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Στις επιχειρήσεις διάσωσης μετέχουν 60 ελικόπτερα.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας προχώρησαν σε ψεκασμούς στο κρατίδιο αυτό με απολυμαντικά προϊόντα για να αποφευχθεί η πρόκληση ασθενειών από πτώματα τα οποία βρίσκονται σε αποσύνθεση.

Χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως τουρίστες και προσκυνητές, εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι δέκα ημέρες μετά την έναρξη των σφοδρών βροχοπτώσεων των μουσώνων, οι οποίες προκάλεσαν τις πλημμύρες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή