Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν κατά του Προεδρικού Μεγάρου

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 05:54
UPD:17:23
REUTERS/OMAR SOBHANI

Δυνάμεις ασφαλείας καταφθάνουν στο σημείο της επίθεσης που εξαπέλυσε ομάδα ταλιμπάν κατά του Προεδρικού Μεγάρου στην Καμπούλ.

A- A A+

Επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο της αφγανικής πρωτεύουσας, Καμπούλ, σε κοντινά κυβερνητικά κτήρια όπως το υπουργείο Άμυνας, καθώς και σε ένα ξενοδοχείο, εξαπέλυσαν ταλιμπάν.

«Σήμερα στις 06.30 π.μ. μια σειρά από μάρτυρες επιτέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, το υπουργείο Άμυνας και το ξενοδοχείο Αριάνα» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουντζαχίντ σε μήνυμά του.

Σημειώνεται ότι στο ξενοδοχείο Αριάνα στεγάζεται η έδρα της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Αφγανιστάν.

O  αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Μοχάμεντ Αγιούμπ Σαλάνγκι ανακοίνωσε ότι η επίθεση έληξε μετά από ανταλλαγή πυρών που κράτησε 90 λεπτά και όλοι οι ένοπλοι ταλιμπάν σκοτώθηκαν, ενώ δεν υπήρξαν θύματα από την πλευρά των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Αφγανιστάν: Επίθεση Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μέγαρο

Επίθεση στο προεδρικό μέγαρο του Αφγανιστάν και τα γραφεία της CIA στην Καμπούλ, εξαπέλυσαν νωρίς το πρωί ένοπλοι Ταλιμπάν. Αφγανικές δυνάμεις και Αμερικανοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και μετά από 90 λεπτά το επεισόδιο έληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι πέντε Ταλιμπάν είναι νεκροί, όπως και δύο φρουροί του μεγάρου.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters, η επίθεση άρχισε λίγο μετά τις 06:30 τοπική ώρα όταν τουλάχιστον ένας ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο εναντίον της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου στη συνοικία Σας Νταράκ.

Δεν έγινε, πάντως, γνωστό πού βρίσκεται ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, ωστόσο έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στις 09:00.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μια ημέρα μετά τη συνάντηση του κ. Καρζάι στην Καμπούλ με τον αμερικανό ειδικό απεσταλμένο για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Τζέιμς Ντόμπινς, ο οποίος δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον δεν γνωρίζει ακόμα εάν οι ταλιμπάν είναι έτοιμοι για συνομιλίες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή