Συνάντηση Κακλαμάνη-Γκαργκάνα

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003 15:02

A- A A+

Τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, επισκέφθηκε το πρωί στη Βουλή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Νικόλαος Γκαργκάνας, προκειμένου να του επιδώσει την «Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2002-3», η οποία θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης συνέστησε στον κ. Γκαργκάνα εγρήγορση σχετικά με τον ενδεχόμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ, «που απασχολεί όλη την Ευρώπη, όχι μόνον για λόγους που αφορούν στην οικονομία αλλά και για λόγους που αφορούν στην ίδια την πορεία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Ο κ. Κακλάμανης επισήμανε επίσης πως «οι ρυθμοί ανάπτυξης για το 2003 είναι ικανοποιητικοί, συγκρινόμενοι μάλιστα με τους μέσους ρυθμούς ανάπτυξης των άλλων χωρών της Ε.Ε.» και προέβη στην εκτίμηση ότι έργα για το 2004 θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση.

Καταλήγοντας, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε την πολιτική ηγεσία, τους εργαζομένους και τους εργοδότες να συγκλίνουν στην προσπάθεια ώστε η παραγωγική δραστηριότητα να μην υποχωρήσει αλλά ν' αξιοποιηθούν τα αναπτυξιακά προγράμματα και ν' αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος συμφώνησε απόλυτα με τις απόψεις του κ. Κακλαμάνη και τον ευχαρίστησε για τις παραινέσεις του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή