Η Μπάγερν παρουσίασε τον Γκουαρντιόλα

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 17:16
UPD:17:22
REUTERS/MICHAELA REHLE
A- A A+

Η Μπάγερν Μονάχου παρουσίασε σήμερα και επισήμως το νέο προπονητή της, Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον πρώην τεχνικό της Μπαρτσελόνα να δηλώνει έτοιμος στην πρόκληση να οδηγήσει μια ομάδα που πέρυσι κατατρόπωσε την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

«Πρέπει να δεχθώ τη σύγκριση. Πρέπει να μπορώ να ζήσω με αυτό. Είμαι κάτω από πίεση, φυσικά, αλλά αυτό είναι κάτι που το γνωρίζω και το δέχομαι χωρίς φόβο», υπογράμμισε ο Γκουαρντιόλα, που είχε δίπλα του τους Ούλι Χένες, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και Ματίας Ζάμερ.

«Αυτό που αισθάνομαι τώρα είναι πραγματικά ένα δώρο. Είναι ευλογία να βρίσκομαι εδώ, στην Μπάγερν. Και μόνο η ιδέα του ότι είμαι ο προπονητής της, αποτελεί δώρο» πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα, ο οποίος κατάκτησε 14 τίτλους στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα.

«Μερικές φορές αναλαμβάνεις μια ομάδα που βρίσκεται σε κάθοδο και πρέπει να την ανεβάσεις, όπως την πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας προπονητής», θυμήθηκε ο Γκουαρντιόλα.

«Τώρα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Είναι καλή αυτή η διαφορά. Αναλαμβάνω μια ομάδα που αγωνίστηκε εξαιρετικά πέρυσι. Κέρδισαν τρεις τίτλους. Αυτή είναι η κατάσταση. Όταν είσαι προπονητής της Μπάγερν, υπάρχει πάντα πίεση για να παίξεις καλά»,  συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις