Ευ. Βενιζέλος: Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 17:43
UPD:21:18
FOSPHOTOS /MENELAOS MYRILLAS

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνει πως και πάλι το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διασφαλίσει τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας και το έκανε.

A- A A+

Το εθνικό συμφέρον προτάσσεται κάθε κομματικής επιδίωξης, τονίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας πως το βασικό δίδαγμα της κρίσης είναι πως «στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν πια περιθώρια για μικρές, κομματικές ή προσωπικές επιλογές.

Όπως επισημαίνει, και πάλι το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να διασφαλίσει τη σταθερή και ομαλή πορεία της κυβέρνησης και της χώρας και το έκανε.

Η Δημοκρατική Παράταξη και στο παρελθόν και τώρα υπάρχει χάριν του λαού και του έθνους, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας πως αρχίζει τώρα μια νέα φάση κατά την οποία απαιτούνται εγγυήσεις σοβαρότητας, ενότητας, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας.

Στο μεταξύ, σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν να παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ.

«Το ΠΑΣΟΚ ξέρει τις δυσκολίες και τους κινδύνους μίας κυβερνητικής συνεργασίας με τη συντηρητική παράταξη που έχει τα δικά της προτάγματα, τους δικούς της ρυθμούς, τις δικές της πρακτικές. Δεν κάνουμε όμως κάτι περίεργο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Κάνουμε κάτι εθνικό αναγκαίο. Η εθνική ανάγκη μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως ισχυρή, δίκαιη και έντιμη βάση συνεργασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η κυβερνητική συνεργασία επαναθεμελιώνεται και συμπληρώνει: «Η εθνική στρατηγική δεν αρκεί να επιβεβαιωθεί. Πρέπει να προσλάβει τη μορφή ενός ολοκληρωμένου στις λεπτομέρειές του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, ικανού να πείσει και να παρακινήσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή