Ο Ούλριχ παραδέχθηκε ότι ντοπαριζόταν

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 16:46
UPD:16:48
EPA/GERO BRELOER

Ο Ούλριχ, που έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση, τιμωρήθηκε πέρυσι με διετή αποκλεισμό.

A- A A+

Θεραπείες για ντόπινγκ μέσω αίματος παραδέχθηκε, για πρώτη φορά, ότι πραγματοποιούσε ο ο παλαίμαχος επαγγελματίας ποδηλάτης, Γιάν Ούλριχ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Focus». 

Στην προδημοσίευση της συνέντευξής του ο 39χρονος σήμερα Ούλριχ, νικητής στο Γύρο της Γαλλίας το 1997, παραδέχθηκε ότι έβλεπε ως πελάτης τον Ισπανό γιατρό Εουφεμιάνο Φουέντες, ο οποίος βρέθηκε στο κέντρο μεγάλου σκανδάλου ντόπινγκ μέσω αίματος, στο οποίο ενεπλάκησαν αρκετοί κορυφαίοι ποδηλάτες μα και άλλοι αθλητές.

«Ναι, έκανα χρήση των θεραπειών του Φουέντες» δήλωσε στη συνέντευξή του ο Γερμανός, που στο παρελθόν είχε παραδεχθεί την εμπλοκή του στην εποχή της φαρμακοδιέγερσης στην ποδηλασία, αλλά δεν είχε αποκαλύψει ποτέ κάποιες πληροφορίες. 

«Σχεδόν όλοι έπαιρναν ουσίες για την ενίσχυση της απόδοσής τους τότε. Δεν πήρα τίποτα που δεν πήραν και οι άλλοι», υπογράμμισε ο Ούλριχ στο «Focus» και συμπλήρωσε: «Για μένα η απάτη αρχίζει μόνο αν αποκτώ ένα πλεονέκτημα από αυτό. Δεν ήταν έτσι η υπόθεση. Απλά ήθελα να εξισορροπήσω τα πράγματα».

Ο Ούλριχ, που έχει αποχωρήσει από την ενεργό δράση, τιμωρήθηκε πέρυσι με διετή αποκλεισμό για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Φουέντες, ο οποίος άρχισε να μετράει από τις 22 Αυγούστου 2011.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις