Το άλμα στο κενό έγινε, λένε τέσσερα μέλη της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ

«Πρόσχημα για απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών»
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 17:11
UPD:22:11
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

A- A A+

Τη διαφωνία τους με την απόφαση της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση εκφάζουν τέσσερα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.

Οι Γιάννης Αντωνίου, Γεράσιμος Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς και Δώρα Τσικαρδάνη κάνουν λόγο για άλμα στο κενό, εκτιμώντας πως η ΔΗΜΑΡ «μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε  να εγκαταλείψει την κυβέρνηση».

«Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών» σημειώνουν.

REUTERS
«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

«Βουτιά» σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας, αφήνοντας το δικομματικό σχήμα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με οριακή πλειοψηφία δύο εδρών. Την παραίτησή του εντός της ημέρας, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μετά την απόφαση που ελήφθη από τη ΔΗΜΑΡ.

Τα τέσσερα μέλη της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ θεωρούν πως «ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη  συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, το κόμμα εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ».

«Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο  και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του» καταλήγουν.

Πριν τις αποφάσεις για αποχώρηση τη διαφωνία τους με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το κυβερνητικό σχήμα είχαν εκφράσει οι βουλευτές του κόμματος Βασίλης Οικονόμου και Γρηγόρης Ψαριανός.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε την άποψη ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ωστόσο, πως σε διαφορετική περίπτωση δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση δήλωσε και ο κ. Ψαριανός εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και του κόμματος. Ξεκαθάρισε όμως, κι εκείνος ότι δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το κόμμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή