Έξω από το ΣτΕ εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Συνεδριάζει το τμήμα Αναστολών για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 17:30
UPD:19:23
NAFTEMPORIKI.GR

Αρχικά στη διάσκεψη θα παραβρεθούν οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ.

A- A A+

Γύρω στις 18.20 άρχισε η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ζητεί να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ.

Και ενώ έξω από ΣτΕ έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εντός του δικαστηρίου, στο πρώτο στάδιο της διάσκεψης, παρευρίσκονται εκτός από τους δικαστές, οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωιθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός τους, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ θα υποστηρίξουν, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι προκειμένου να καταργηθεί μια επιχείρηση (δημόσια ή ιδιωτική) πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, αναμένεται να σημειώσουν ότι την αρμοδιότητα για την επαναλειτοιυργία των πομπών της ΕΡΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, και όχι οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί.

Θα επαναλάβουν ότι υποχρεωτικά, από τη νομοθεσία για την κατάργηση ΔΕΚΟ, πρέπει να υπογράφει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης.

Οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας, εξάλλου, θα προσκομίσουν στο δικαστήριο και επιστολή του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει διευθυντής μουσικών συνόλων. Στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι ο ρόλος της τέχνης είναι σημαντικός για την ύπαρξη ενός έθνους.

Σε ό,τι αφορά το χρόνο έκδοσης της απόφαση, το ΑΜΠΕ μεταδίδει πως η προσπάθεια των δικαστών του τμήματος Αναστολών είναι να εκδοθεί σήμερα το βράδυ, όμως δεν αποκλείεται αυτό να γίνει αύριο Παρασκευή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή