Αντ. Σαμαράς: Απαιτείται ισχυρή συναίνεση

«Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο»
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 14:43
UPD:19:50
EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Σημειώνουμε πρόοδο καθημερινά», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

A- A A+

«Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο. Σημειώνουμε πρόοδο καθημερινά», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος το μεσημέρι στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη. 

Είπε ακόμη ότι η τρέχουσα περίοδος είναι δύσκολη για την Ελλάδα και πως απαιτεί δημοσιονομική σταθεροποίηση, μεταρρυθμίσεις, καθώς και ισχυρή, κοινωνική και πολιτική συναίνεση.

Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία έχει συγκαλέσει ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Μίχαελ Σπίντελεγκερ, συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης ευρωπαϊκών χωρών και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΣΥΡΙΖΑ: Βήματα προς τα πίσω καθημερινά

«Είναι πρόκληση για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ο Πρωθυπουργός του μαύρου να προβάλει ανερυθρίαστα το failure story στους ομόσταβλους συντηρητικούς φίλους του στην Ευρώπη, ως πρόοδο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά.

«Δυστυχώς, η χώρα σε όλα τα επίπεδα καθημερινά κάνει βήματα προς τα πίσω, με έναν Πρωθυπουργό που συνεχίζει να παρανομεί», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΚΕ: Νέος γύρος άγριων αντιλαϊκών μέτρων

Νέος γύρος άγριων αντιλαϊκών μέτρων έρχεται, όπως εκτιμά το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.

«Όταν ο λαός ακούει τον Πρωθυπουργό να μιλά για την ανάγκη κοινωνικής συναίνεσης προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, έχει πλέον την πείρα να καταλάβει ότι έρχεται νέος γύρος άγριων αντιλαϊκών μέτρων και αυτό που του ζητούν είναι να βάλει πλάτη», αναφέρει.

Τέλος το ΚΚΕ ζητεί συμπόρευση για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας και για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή