MotoGP: Νωρίτερα η νέα Honda

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 17:01
UPD:18:42
http://instagram.com/hrc_motogp
A- A A+

Με το… αριστερό έγινε το ντεμπούτο της νέας Honda για το 2014 στην πίστα καθώς η βροχή που έπεφτε στο Αραγκον «έπνιξε» τις όποιες ελπίδες της ιαπωνικής ομάδας για δοκιμές. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας έβρεχε στην ισπανική πίστα, με αποτέλεσμα ο Στέφαν Μπραντλ να προλάβει να κάνει χθες μόλις 15 γύρους με τη νέα μοτοσικλέτα. Αντιθέτως, οι δύο αναβάτες της ομάδας, Ντάνι Πεντρόζα και Μαρκ Μαρκέζ παρέμειναν στις πιτς όλη την ημέρα.

Μοναδική ίσως εξαίρεση και ο πιο παράτολμος ήταν χθες ο Αλβάρο Μπαουτίστα με την GO&FUN Honda Gresini, ο οποίος πραγματοποίησε, παρά τη βροχή, αρκετούς γύρους, θέλοντας να εξαλείψει κάποιες αμφιβολίες που είχε μετά την πτώση του στον αγώνα της Κυριακής.

Στόχος της Repsol Honda είναι να ετοιμαστούν οι αλλαγές στη νέα RC213V του 2014 πριν από τις δοκιμές στη Βαλένθια, τον προσεχή Νοέμβριο και να μπορέσουν να τη χρησιμοποιήσουν νωρίτερα οι αναβάτες της, δηλαδή μέσα στο 2013. Την πολιτική αυτή είχε ακολουθήσει πέρυσι η Honda, με αποτέλεσμα ο Ντάνι Πεντρόζα να πιέσει αρκετά τον Λορένθο στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς.

«Αυτή είναι η πρωτότυπη μοτοσικλέτα για το 2014. Είναι εντελώς νέα σε ό,τι αφορά στον κινητήρα και το πλαίσιο. Στόχος μας είναι να τη δοκιμάσουμε τώρα και να είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιες αλλαγές πριν από τις δοκιμές, μετά τον αγώνα στην Βαλένθια, το Νοέμβριο. Εάν ο Ντάνι (σ.σ. Πεντρόζα) και ο Μαρκ (σ.σ. Μαρκέζ) δουν ότι η μοτοσικλέτα έχει μια μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την τωρινή RC213V, το HRC θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να την έχει έτοιμη, κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπως κάναμε και πέρυσι», δήλωσε ο Τακέο Γιοκοχάμα, τεχνικός διευθυντής της Repsol Honda.

Η Repsol Honda δεν είχε συμμετάσχει τις επίσημες δοκιμές στο Μοντμελό μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, την επόμενη του αγώνα, αλλά είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει τις δικές της δοκιμές στο Αραγκον. Σήμερα, αναμένεται να της… κάνουν παρέα η Yamaha και η Suzuki.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις