Β. Κορέα: «Δεν χάρισε αντίτυπα του χιτλερικού Mein Kampf o Κιμ Γιονγκ Ουν»

Απειλές για δολοφονίες πολιτικών εξόριστων από πλευράς Πιονγιάνγκ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 17:23
UPD:17:27
REUTERS/KCNA

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

A- A A+

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Βόρειας Κορέας στην είδηση η οποία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ότι ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν μοίρασε σε συνεργάτες του ως δώρο το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ, «Mein Kampf» («Ο Αγών μου») ως δώρο για τα γενέθλιά του.

Η πληροφορία δημοσιεύτηκε σε ιστότοπο τον οποίο διαχειρίζονται βορειοκορεάτες πολιτικοί εξόριστοι και αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του καθεστώτος έλαβαν το βιβλίο ως δώρο τον Ιανουάριο.

Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε τους πολιτικούς εξόριστους «ανθρώπινα σκουπίδια» και απείλησε ότι θα τους εξοντώσει ως φυσικά πρόσωπα.

Το βιβλίο είχε γραφτεί από τον Αδόλφο Χίτλερ στη φυλακή το 1924 και αναλύει το ρατσιστικό εθνικοσοσιαλιστικό του όραμα, κάνοντας ταυτόχρονα αναδρομή στην έως τότε ζωή του.

Την είδηση μετέδωσε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα New Focus International, η οποία επικαλέστηκε ανώνυμη βορειοκορεατική πηγή από την Κίνα.

«Αναφέροντας ότι ο Χίτλερ κατάφερε να ανοικοδομήσει τη Γερμανία τάχιστα μετά την ήττα της στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε εντολή να μελετηθεί η εμπειρία του Γ’ Ράιχ και να εξαχθούν τα απαραίτητα συμπεράσματα», φέρεται να ανέφερε η πηγή.

Η οργισμένη απάντηση ήρθε από το βορειοκορεατικό υπουργείο Λαϊκής Ασφάλειας και μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στην ανακοίνωση, οι εξόριστοι κατηγορούνται ότι μετατρέπονται σε όργανα της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, χαρακτηρίζονται «ποταπά ανθρώπινα σκουπίδια τα οποία διαπράττουν προδοσία» και τα οποία «θα καταστραφούν βιολογικά από το υπουργείο».

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 20.000 Βορειοκορέατες έχουν αυτομολήσει στο Νότια Κορέα από τη δεκαετία του 1950.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή